Resguide till London

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 945:- Från 885:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
London
Invånare
7,074,300
Tidszon
England har GMT (Greenwich Mean Time). Om du vil se detta med egna ögon, kan GMT-tidslinjen ses i Greenwich park i South London under hela dagen. På våren flyttas klockorna en timme fram till sommartid och på hösten en timme tillbaks till vintertid. Detta betyder att när klockan är 12.00 (på dan) GMT är den: 4.00 (på natten) i LA, 14.00 i Cape Town och 22.00 i Sydney.

Bästa restid

Top
Vädret i England varierar väldigt mycket under årets lopp. Vintern kan vara mycket kall och våt (- 4 till 9 grader i genomsnitt). Juni och juli är dom bästa månaderna att åka eftersom det då brukar vara varmare och torrare (vanligtvis mellan 12 och 21 grader), fast engelskt väder är aldrig särskilt förutsägbart. Södra kusten har vanligtvis det bästa vädret - det brukar vara mildare - medans norra delen har kallare förhållanden. Trots detta är temperaturskillnaden mellan norr och söder aldrig mer än några få grader. Eftersom den är en metropol, är London en stad som kan besökas året runt. Naturligtvis är det flest turister på sommaren, men priserna är ungefär dom samma under årets lopp.

Reselitteratur

Top
Lonely Planet Guide To London, The London Mini Rough Guide, London Life, and London On Line.

Kultur och underhållning

Top
Detta är Londons ordspråk. Det finns klubbkultur, cafékultur, musikkultur, gatukultur, tilsammans med alla sorters happenings för den internationelle kulturälskaren. London är en "dygnet-runt"-stad, så den kan avnjutas på alla tider av dagen eller natten. I det myt-omspunna West-End finns ungefär 50 teatrar, 20 biografer, och massor av restauranger och nattklubbar för alla smaker. Covent Garden skryter med en livlig omgivning, vars gatuunderhållning oftast håller på en bra bit in på natten. Soho har många barer, 24-timmars cafén och sitt egna 'red light district', så om du har pengar är Soho värkligen "stället".

Övernattning / Hotell

Top
Det är inte svårt att hitta ett ställe att bo i London, men som med allt annat, är priserna vanligtvis relativt dyra. Hotellpriserna är högre än rimligt och hostelsen är bland dom dyraste i världen (Även fast det finns massor av dom). Dom billigaste ställena finns runt dom stora järnvägsstationerna som tex. Paddington, Victoria och Earls Court, varimot tex. West-End- och Knightsbridgeområdena högst sannolikt är mycket dyrare. Ju längre bort från centrum man kommer dess billigare blir det. Beställ hotell i London här

Lokal transport

Top

Taxi

Det går att få tag på en av dom kända London Taxis på en väl trafikerad gata på alla tider av dan eller natten. Det är dyrt att åka med både dom svarta taxiarna och med minitaxiana, men det är mera utrymme i dom svarta, och dom är dessutom mera pålitliga. Försök att undvika dom olicenserade minitaxiarna, som man erbjuds på gatan (av uppenbara orsaker). Minitaxi-telefonnummer kan man få på dom flesta hotell och restauranger och licenserade taxistationer finns på många gator.

Övrig transport

Offentlig transport i London behöver inte introduceras. Dubbeldäckarbussarna är effektiva, precis som deras modernare motsvarigheter. Biljettpriserna har nyligen gjorts lokala så att det kostar £1 för alla resor från centrum och 70p för resor från periferin. Den snabbaste vägen att ta sig runt är med tunnelbanan. Planerar man att åka mycket, kan man köpa ett "Travelcard", som blir mycket billigare och som gäller både på bussar, tunnelbana och tåg, i dom zonerna man har köpt. Biljetter, kartor och guider kan köpas på alla tunnelbanestationer. Undvik att åka under rusningen (8.30-9.30 och 17.00-19.00 på vardagar)om inte det är absolut nödvändigt, eftersom det blir proppfullt då.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.