Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Madeira

- Välj ort -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 3 795:- Från 6 700:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Madeira
Invånare
285.000

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

De flesta som har besökt Madeira menar att ön har ett i det närmaste perfekt klimat. Det blir varken för varmt eller kallt. På vintern kan temperaturen falla under 10 grader. Vill man ha det varmt skall man besöka Madeira i perioden april-oktober. Det regnar inte mycket, men en liten skur då och då kan man råka ut för året om.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige är den 11.00 på Madeira.

Kultur och underhållning

I slutet av april kan man uppleva den berömda blomsterfestivalen på Madeira. Festivalen är en färgsprakande syn med vackra blommor och festklädda människor som sjunger och dansar. I slutet av februari är det karnevaltid. Under hela året finns det ett brett utbud av konserter och teaterföreställningar.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns många, särskilt fyra och fem stjärniga hotell på Madeira. Men det finns också pensionat och hotell utan stjärnor med utmärkt service. Dessa är som regel familjeägda. Beställ hotell i Madeira här

Lokal transport

Top

Övrig transport

Madeira har bussar som kör mellan alla stora och medelstora städer.

Särskilda förhållanden

Top
När man kommer till Madeira och ser de branta bergssidorna resa sig tror man kanske att vandringsturer bara är för garvade bergbestigare. Så är det inte. Man har inte upplevt Madeira om man inte har vandrat i det överväldigande landskapet. Det finns utmaningar för alla, oavsett fysisk form.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.