Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Manaus

- Välj område -

Sevärdheter

Marknaden i Manaus (Manaus)
Den enorma marknaden med dens kraftiga järnkonstruktion är ett fantastiskt spännande och levande ställe att strosa runt på, medan man iakttar människor och det färggranna varuutbudet. Alla möjliga märkliga frukter och grönsaker, utrustning till djungelexpeditioner och annorlunda kryddor och örter finns att få tag på här. Marknaden är verkligen ett upplagt ställe att hitta en originell souvenir på.
Mindu nationalpark (Manaus)
Den lilla nationalparken består av en liten regnskog innanför Manaus stadsgräns. Parken husar blommor och djur och kan utforskas via ett finurligt stigsystem. Särskilt orkidéträdgården är verkligt vacker. Av och till finns det underhållning i parkens fina amfiteater.
Operahuset (Manaus)
Manaus stora operahus är själva symbolen på den rikedom, Amazonas upplevde, då gummifebern rasade. Det byggdes sent på 1800-talet och både de material som användes och de konstnärer som uppträdde, importerades från Europa. Tiden har satt sina spår på teatern, men den överdådiga stilen är fortfarande väldigt imponerande. Teatern husar fortfarande både baletter och operaföreställningar.

Område och stadsguider

Område: 
• Amazonas
• Pantanal
Ort: 
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.