Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Manaus

Fakta

Top
Lokalt namn
Manaus
Invånare
1.200.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige, är den 07.00 i Manaus.

Bästa restid

Top
Från januari till juni regnar det kraftigt minst en gång om dagen, och det är inte lika varmt som resten av året. Från juli till december regnar det inte på långa vägar lika mycket, men oftast är det nästan 40 grader varmt.

Kultur och underhållning

Top
De flesta barer och restauranger ligger längs Avenida Eduardo Ribeiro och Avenida 7 de Septembro som ligger nära Placa da Matriz. I juni finns det här ett hav av stora och små festivaler. Den mest intressanta är Procissao Fluvial de Sao Pedro. Här går hundratals flodbåtar av alla sorter förbi Manaus för att fira fiskarnas skyddshelgon Sao Pedro. I den gamla kolonibyggnaden Palàcio Rio Negro arrangeras ofta kulturella arrangemang.

Övernattning / Hotell

Top
Hotellen i Manaus har sämre rykte än i resten av Brasilien. Särskilt på de billigaste hotellen försvinner det saker från rummen, medan gästerna är på annat håll. Det finns ett otal hotell i Manaus. Många av de ger huvudsakligen husrum till dem, som har kommit till Manaus för att shoppa som galna i tax-free området Zona Franca. Vissa hotell, som ligger nära vattnet, har rum med en väldigt fin utsikt till livet på floden. Rum med air-condition kostar extra, men de är absolut värda att överväga. Beställ hotell i Manaus här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är dyrt att ta taxi i Manaus, och chaufförerna har ofta allt annat än ett bra omdöme. Ofta kommer de att försöka sig på ett orimligt högt pris, stora omvägar och andra små tricks för att få ut så mycket som möjligt av dig. Kolla en extra gång efter en buss, innan du sätter dig i en taxi.

Övrig transport

Det finns ett pålitligt bussystem i Manaus.

Särskilda förhållanden

Top
Undvik hamnen sent på kvällen, eftersom det är lätt att råka in i ofrivilliga obehagligheter. Var uppmärksam på att Manaus är ett malariaområde.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.