Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Manchester

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 1 145:- Från 1 035:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Manchester
Invånare
448,900
Tidszon
England har GMT (Greenwich Mean Time). På våren flyttas klockorna en timme fram till sommartid och på hösten en timme tillbaks till vintertid. Detta betyder att när klockan är 12.00 (på dan) GMT är den: 4.00 (på natten) i LA, 14.00 i Cape Town och 22.00 i Sydney.

Bästa restid

Top
Vädret i England varierar väldigt mycket under årets lopp. Vintern kan vara mycket kall och våt (- 4 till 9 grader i genomsnitt). Juni och juli är dom bästa månaderna att åka eftersom det då brukar vara varmare och torrare (vanligtvis mellan 12 och 21 grader), fast engelskt väder är aldrig särskilt förutsägbart. Södra kusten har vanligtvis det bästa vädret - det brukar vara mildare - medans norra delen har kallare förhållanden. Trots detta är temperaturskillnaden mellan norr och söder aldrig mer än några få grader. Manchester är mycket behagligare under sommarmånaderna, när den är full av turister. Priserna faller utanför säsongen, men då kan staden verka ganska kall och dyster.

Kultur och underhållning

Top
Det finns restauranger, barer och cafén nästan överallt, men det är Portland Street och Chinatown som har flest restauranger i stan. Curry är favoritmat och efterföljer ofta en tur på en av dom många barerna, klubbarna eller pubbarna. Det finns en del gay-evenemang och musik för alla musikälskare, ovasett smak, med allt från klassisk till housemusik.Manchester Festival Firar konsterna och televisionen, med en rad olika evenemang på olika platser. Hålls årligen. Gay Carnival, hålls årligen under augustihelgdagarna. För flera detaler kontakta g "the Manchester Gay and Lesbian switchboard" på telefon 0161 274 3999, öppet från 16.00-22.00. "It's Queer Up North", en annan festival för bögar och lesbiska som hålls varannat år - nästa festival hålls i 2002. The Commonwealth Games ska hållas i Manchester i 2002.

Övernattning / Hotell

Top
Om du begränsas av en budget är det bäst att hålla sig borta från centrum, eftersom det är dyrast här. Det finns både hotell, pensionat och B&Bs, och många hotell har erbjudanden med sänkta priser på helgerna. Stadens hostel och universitetet har billiga och enkla rum. För att boka kontakta YHA på Manchester@yha.org.uk eller universitetet (rum finns från sent i juni till sent i september) på 0161 275 2888. Beställ hotell i Manchester här

Lokal transport

Top

Taxi

Taxis finns över hela stan.

Övrig transport

Det finns lokala bussar i stan. Manchester har ochså en "metrolink"-service, som går från Piccadilly Station i öster till Victoria Station i norr. Det finns många biljetttyper. Ett sju-dagarskort kostar ungefär £6.50 och tillåter resa på alla stans bussar. För ytterligare information besök "the Travel Shop" söder om Piccadilly Gardens, eller ring GMPTE bussbolaget på 0161 228 7811.

Särskilda förhållanden

Top
Som det gäller alla stora städer, så ochså här: ha dina värdesaker med dig överallt. Manchester är en pulserande stad som blir livlig särskilt på fredags- och lördagskvällar. Var extra uppmärksam då.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.