Resguide till Manila

- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
Metro Manila
Invånare
10.761.873
Tidszon
När klockan är 12.00 i Danmark, är hon 18.00 i Manila.

Bästa restid

Top
Det finns flest färgglada festivaler i januari och maj, men allmänt är staden värd att besöka när som helst på året. Om i fall det skulle regna, finns det mycket att göra inomhus på de många museerna, i affärerna, på biograferna eller liknande.

Kultur och underhållning

Top
Filippinarna tycker mycket om musik, och det är alltid lätt att hitta levande musik på kvällen. Nattlivet i Manila bjuder på fest till nästa morgon. Det finns barer, nattklubbar, disko och spelhallar, som håller öppet till folk går hem.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns massor med hotell i huvudstaden. Beställ hotell i Manila här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns två olika taxi att välja på i Manila, dem med aircondition och dem utan. De utan börjar på en lägre starttaxa än de med aircondition. Det är aldrig någon bra ide att låta taxichauffören stoppa taxametret och erbjuda en fast pris för turen. Detta är nästan alltid ett försök på att tjäna lite mera på situationen.

Övrig transport

Metro Manila Transport ser till att huvudstadens invånare kan komma runt i staden. Bussar och jeepneys kör långt och suppleras av spårvagnar, som kör från Baclaran til Caloocan. Det finns också biluthyrningsföretag i staden.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.