Resguide till Marockos Medelhavskust

Fakta

Top
Lokalt namn
The Mediterranean.

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Medelhavskusten kan besökas året runt. På sommaren blåser det en frisk bris in över kusten, och på vintern är temperaturen fortfarande omkring 20-25 grader. Det kan dock bli mycket varmt i sommarmånaderna, så har man lätt att få värmeslag, ska man nog hålla sig borta i den perioden.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 14.00 i Sverige, är den 12.00 vid Medelhavskusten.

Kultur och underhållning

Tycker man om vattensport, har man kommit till rätta platsen. Vikarna, klipporna och stränderna ligger bare och väntar på att bli upptäckta.

Övernattning / Hotell

Top
Semesterplatserna vid Medelhavskusten har alla ett stort udbud av hotell. Allt ifrån lyxhotell till billigare bungalows. Beställ hotell i Marockos Medelhavskust här

Lokal transport

Top

Taxi

Det vrimlar inte precis med taxis i de små städerna längs kusten, men det går att få tag på dom, och det är ett billigt sätt att ta sig runt. Gör upp ett pris med chauffören innan turen.

Övrig transport

Det finns bussar längs kusten, och forbindelserna är utmärkta. Tåg kan man åka från Tangier och till dom stora och mellanstora städerna i resten av Marokko.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.