Resguide till Mekong Deltat

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 9 650:- Från 8 021:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Cuu Long

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Det är tropiskt klimat i Mekong-deltat och temperaturen kommer sällan under 25 grader i området. De bästa månaderna är från november till april. Juli till oktober bör man undgå eftersom området ofta drabbas av översvämningar då.

Reselitteratur

De finns ingen specifik reselitteratur om området men det omtalas och beskrivs i alla reseböcker om Vietnam.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

Vietnam har samma tidszon i hela landet.

Kultur och underhållning

Om man sätter pris på att studera arkitektur bör man besöka detta område som är fullt av vackra pagoder. Men det är också här som man kan studera vietnamesiskt folkliv på närmast håll. De många bifloderna och kanalerna inbjuder till utflykter på vattnet. Under den tionde månmånaden avhåller man en fantastisk festival i Soc Trang.

Övernattning / Hotell

Top
Man finner inte stora lyxhotell i Mekong-deltat. I de små mysiga byarna hittar man däremot många små mysiga hotell som ofta är familjedrivna. De är billiga och värdarna är mycket vänliga. Det närmaste man kommer på lyx är de härliga bungalowerna som kan hyras i området. Beställ hotell i Mekong Deltat här

Lokal transport

Top

Taxi

Man skall inte förvänta sig att man kan hitta en taxi i Mekong-deltat.

Övrig transport

Skall man runt på de många floderna och kanalerna i området är det naturligtvis bäst att göra det med båt. Man kan både åka med fraktbåtar och katamaranfärjor i området. Motorcykel är den bästa transportformen i området men även de lokala bussarna når ut till alla av deltats avkrokar.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.