Resguide till Mexikos karibiska kust

- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
Den Caribiska Kust

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Badställena vid den caribiska kust har högsäsong hela året runt, så området kan besökas alla årets månader. Men från november till januari skall man vara uppmärksam på, att det kan komma kraftiga regnstormar med kyligt väder, men som regel går de fort över igen.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige, är den 05.00 vid den caribiska kust.

Kultur och underhållning

Det finns massor av golfbanor, tennisbanor och ridbanor vid den caribiska kust. Dessuton är ön Cozurnél ett Ideellt ställe för dykare och snorklare. Turistställene vid kusten har dessutom ett brett utbud av underholdning och massor av discoteque och barer.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns massor av övernattningsmöjligheter vid den caribiska kust, men det är de stora hotelkedjorna, som dominerar området. Men man kan hitta billigare ställen som gästhus och privata pensioner. Man kan också campera flera ställen. Beställ hotell i Mexikos karibiska kust här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är inte svårt att få tag på en taxi vid de stor semesterställena vid Caribiska havet. Men man skall vara uppmärksam på, att det inte alltid körs efter taxameter, och att man därför gör klokast i att avtala en pris med chauffören, innan turen startar.

Övrig transport

Det finns bra bussförbindelser vid Caribiska kusten, och Cancún har en inrikesflygplats. Skall man till Cazumél, går det både snabbåtar och bilfärgor från Playa del Carmen och Puerto Morelos.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.