Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Minas Gerais

Fakta

Top
Lokalt namn
Minas Gerais
Invånare
17.500.000

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Den bästa tiden för en visit i Minas Gerais är från mars till augusti. Från oktober till februari regnar det en hel del och det är ofta dimmigt. Juli, augusti och september är de kyligaste månaderna.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige, är den 08.00 i Minas Gerais.

Kultur och underhållning

Minas Gerais är en stor stat och de kulturella erbjudanden varierar från stad till stad. De bästa möjligheterna för kulturella arrangemang av hög kvalitet finns att hitta i städerna Ouro Preto, Sao Joao del Rei och i huvudstaden Belo Horizonte.

Övernattning / Hotell

Top
Hotellen i turiststäderna är inte helt billiga och det är svårt att förhandla sig fram till ett lägre pris. Hotellen är i allmänhet av hög kvalitet. I de stora nationalparkerna Parque Nacional de Caparaó och parque Nacional da Serra do Cipo, där det finns utmärkta vandringsmöjligheter kan man även övernatta i tält. Beställ hotell i Minas Gerais här

Lokal transport

Top

Taxi

Taxinätet är välutvecklat i alla större städer i Minas Gerais.

Övrig transport

Bussresor runt omkring i Minas Gerais är en bekväm historia. Kolla busstationerna för erbjudanden, innan du löser biljett. Det finns vanligtvis flera firmor, som kör samma linjer. Ibland tar de väldigt olika priser.

Särskilda förhållanden

Top
Minas Gerais är ett område med mycket gruvdrift och där det utvinns mycket mineraler. Det finns även ädelstenar i undergrunden och man kan komma hem med ett riktigt bra köp. Man kan visserligen även bli rejält lurad. Köp hos auktoriserade förhandlare, även om det kan vara frestande att köpa en stor, vacker sten för nästan inga pengar, av en man på gatan.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.