Resguide till Mombasa

- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
Mombasa
Invånare
500.000 (1998)
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid) är den 13.00 i Mombasa. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid) är den 14.00 i Mombasa.

Bästa restid

Top
Man kan besöka Mombasa året runt. Det varma och fuktiga klimatet friskas upp av monsunen, som blåser in mot land från den Indiska Oceanen.

Kultur och underhållning

Top
Eftersom största delen av turisterna bor vid kusten, är det också här man finner flest barer och diskotek. Mombasa har dock ett fåtal platser som är värda ett besök, och från och till spelar det band i staden. Staden har två biografer, som visar amerikansk och europeisk film.

Övernattning / Hotell

Top
Både norr och söder om Mombasa ligger Kenyas underbara stränder, och de flesta väljer att övernatta här i stället för i staden Mombasa. Vid kusten finns många läckra och förhållandevis billiga hotell. Väljer man att bo i Mombasa stad, finns det flera bra hotell. Beställ hotell i Mombasa här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns massor med taxis i Mombasa, och man hittar dem vid hotell och hållplatser. Det är ganska billigt att åka taxi i Mombasa, men man skall i regel avtala priset i förväg.

Övrig transport

Mombasa är en storstad, där det går lokala bussar. Det finns även långdistansbussar som har låga priser. Från stationen i Mombasa går det tåg till Nairobi.

Särskilda förhållanden

Top
Det finns en del kriminalitet i Mombasa, så man bör vara extra försiktig vid mörker.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK