Resguide till Moskva

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r Från 3 274:- - -
Charter (flyg+hotell) Från 2 575:- Från 2 775:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Ìîñêâà
Invånare
8.345.471
Tidszon
När klockan är 12.00 i Danmark, är den 14.00 i Moskva.

Bästa restid

Top
Juli och augusti är de varmaste månaderna i Moskva och samtidigt de månader ryssar och utlänningar föredrar att semestra i. Till gengäld regnar det var tredje dag i dessa månader, vilket gör maj, juni, september och oktober till attraktiva alternativ. Från slutet av november till början av april, packkar snö, is och minusgrader in Moskva i ett bildskönt paket. Men det får inte aktivitetsnivån att dala innanför dörrarna, var teatrar, baletter och musikorkestrar är i full vigör.

Reselitteratur

Top
Fodors Moscow and St. Petersburg Eyewitness Travel Guides: Moscow The Rough Guide Moscow

Kultur och underhållning

Top
Moskva har afterhand fått uppbyggt ett omfattande nattliv, bestående av nattklubbar och discotek. Musikscenen är också i utveckling och på några ställen helt på samma nivå som den vi känner från den västliga världen. Moskvas starkaste kort är det rika finkulturella livet, som försiggår på operan, teatrar, baletter och koncertsalar. Året runt är palats, kyrkor och parker således ramar om föreställningar i världsklass.

Övernattning / Hotell

Top
Sammanliknat med Väst är Moskvas övernattningsmöjligheter ännu inte speciellt imponerande. De flesta av stadens hotell är för dyra i förhållande till vad de erbjuder, speciellt dem i centrum. Söder och sydväst om Kreml skulle det vara möjligt att hitta billigare inkvartering, men om man för en mycket stram resebudget, bör man prova några av vandrarhemmen och Bed & Breakfasts, som drivs av utlänningar. Beställ hotell i Moskva här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns rikligt med taxin i Moskva, och de är billiga. Det finns dels officiella taxin med schacktärningar på sidorna och dels de privata taxina. De privata taxina är ett gemensamt begrepp för allt, man kan få till att stanna när man räcker ut armen.

Övrig transport

Metron i Moskva hör till en av de vackraste, renaste och mest välfungerande i världen. Faktiskt slår den västliga tunnelbanor med flera längder, och så är den billig. Det är dock en stor fördel, om man kan avkoda de kyrilliska destinationsangivningarna på körplanerna.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.