Resguide till Norra Vietnam

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r - Från 19 718:- -
Charter (flyg+hotell) Från 8 915:- - -
Priserna är givna per person

Fakta

Top

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Under högsommaren från juli till augusti kan det förekomma våldsamma översvämningar i norra Vietnam. Det är mycket bättre att besöka området från april till juni och igen från september till december. Om man vill undgå högsäsongen skall man inte besöka området i oktober och november.

Reselitteratur

Det finns inte någon specifik litteratur om området, men det finns beskrivningar om det i alla reseböcker om Vietnam.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

Hela landet ligger i samma tidszon.

Kultur och underhållning

Om man gillar teater och konserter skall man inte åka till norra Vietnam. Området är däremot perfekt till en studie i skillnaderna på olika etniska minoriteter. I området finns det dessutom möjlighet att ta långa vandringsturer i den storslagna naturen.

Övernattning / Hotell

Top
I den härliga naturen i norra Vietnam finner man många små mysiga hotell. Ställer man stora krav till bekvämligheter bör man nog inte besöka området, för det är långt ifrån alla hotell som har varmt och rinnande vatten. Till gengäld kan man övernatta i natursköna omgivningar. Beställ hotell i Norra Vietnam här

Lokal transport

Top

Taxi

I lantliga områden finns det inga taxibilar.

Övrig transport

Skall man åka runt i området kan man göra det med antingen hyrbil med chaufför eller med tåg. Tåget är ett lysande och mycket billigare alternativ än bilen. Även motorcyklar är ett utmärkt transportmedel om man skall tillryggalägga stora avstånd. Det är billigast att hyra dem om man vänder sig direkt till uthyrarna eller förarna istället för att först kontakta en turistbyrå.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.