Resguide till Ön Lamu

- Välj ort -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r - Från 7 203:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Lamu Island

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Lamu Island kan besökas året runt. Den värsta regntidsmånaden är maj, men det innebär inte så mycket, eftersom dagens regn ofta har fallit på en timme.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid) är den 13.00 på Lamu Island. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid) är den 14.00 på Lamu Island.

Kultur och underhållning

I Lamu stad hålls den årliga Maulidi-festen. Festen är en veckas firande av profeten Mohammeds födelse. Stadens invånare firar begivenheten med dans, upptåg och en mängd välsignelser. Festen drar till sig pilgrimer från hela Östafrika.

Övernattning / Hotell

Top
De bättre hotellen i Lamu stad är i allmänhet de, som ligger vid vattnet. Det mest kända hotell i staden är Petley´s Inn. Inte så mycket på grund av hotellets standard som på grund av att en av stadens barer finns här. I Shela, en av öns tre städer, finner man många bra och billiga boendemöjligheter. Många privatpersoner hyr ut rum till turister. Beställ hotell i Ön Lamu här

Lokal transport

Top

Övrig transport

På Lamu Island är åsnor det föredragna transportmedlet, om man inte väljer att gå.

Särskilda förhållanden

Top
Lamu Island är bilfri.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK