Resguide till Oslo

Guider » Norge » Oslo

Fakta

Top
Lokalt namn
Oslo
Invånare
494.793
Tidszon
När klockan är 12:00 i Sverige, är den 12:00 i Oslo

Bästa restid

Top
Oslo kan besökas året runt. Om man åker under vintern kan man bland annat upptäcka den gamla fästningen Akershus eller besöka dom många museer. Man har också möjlighet att åka skidor i "Holmerkollen". På sommaren kan man njuta av skuggan i dom gröna parkerna, eller åka ut till halvön Bygdøy. Det tar inte mer än tio minuter i båt, och halvön bjuder på en underbar natur och badklippor.

Reselitteratur

Top
Insight Pocket Guides Oslo and Bergen

Kultur och underhållning

Top
Norges nationaldag är den 17. Maj, och det är ett stort evenemang i hela landet. Ut kommer folkdräkterna, och barnen marscherar till orkester med flaggan. Hela staden klär sig faktiskt i folkdräkt... Men det är altid nåt på gång, om det nu är opera, teater eller musik man är intresserad av. Oslo arrangerar festivaler omkring allt från klassiskt till rock, och det hålls ofta koncerter vid Akershus fästningen.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns massor av hotell i Oslo, och kvalitetsstandarden är hög. Det finns också många hostels/vandrarhem, och man kan campa utanför staden. En billigare lösning kan vara att hyra ett rum någonstans, och det finns det möjligheter för i Oslo. Beställ hotell i Oslo här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är enkelt att få fatt i taxi i Oslo: antigen hittar man dom på taxihållplatserna eller man kan ringa och beställa. Det är mest normalt att betalning sker efter taxameter.

Övrig transport

Det finns tågförbindelser till hela landet från Oslo och ett bra lokalt busnätverk. Dessutom har Oslo tunnelbana och spårvagn.

Särskilda förhållanden

Top
Man kan åka skidor i "Holmenkollen" som ligger nära Oslo, och under sommaren kan man bada på Bygdøy halvön, som bara ligger 10 minuter i båt ifrån huvudstaden.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.