Resguide till Östnorge

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 1 095:- - -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Østlandet

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Området kan besökas hela året, men det kan vara lite svårare under vintern om man inte gillar snö, skidåkning och snöscootrar. Vår och sommar är underbara tider. Man kan njuta av den vackra naturen med breda dalar, insjöar och skogrika bergsområden.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klocken är 12.00 i Sverige, är den 12.00 i Østlandet.

Kultur och underhållning

Den dominerande sevärdhet är förstås naturen, men det finns många sportmöjligheter i området, som till exempel ridning, segling eller bergsvandring. Och om man är intresserad kan man också jaga. Det finns faktiskt också museer och kyrkor som är värda ett besök.

Övernattning / Hotell

Top
Standarden på dom hotell som finns i området är fin, men det finns naturligtvis inte så många. Man kan hyra fjällstuga, bo på ofta underbara vandrarhem i naturen eller campa. Beställ hotell i Östnorge här

Lokal transport

Top

Taxi

I Østnorges städer kan man beställa taxi per telefon om man inte hittar en på en taxihållplats, men det är tyvärr inte så billigt.

Övrig transport

Staden Røros har en inrikesflygplats, och man kan åka tåg imellan alla större städerna i området. Bussnärverket är väl utbyggt.

Särskilda förhållanden

Top
Det finns utmärkta möjligheterna att få se älg i skogsområderna i Østnorge, speciellt på en tidig sommar morgon eller i skymningen.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.