Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Pantanal

Fakta

Top
Lokalt namn
Pantanal

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Det är bäst att åka till Pantanal i den torra perioden, som är från april till september, eftersom för mycket regn kan göre terrängen oframkomlig. Det är även svårt att se de vilda djuren, när det öser ner.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Danmark, är den 07.00 i Pantanal.

Övernattning / Hotell

Top
I Cuiabà och Corumbà finns det hotell i alla prisklasser. Längs Transpantaneira-landsvägen ligger också en del hotell, pousadas och rancher med gästrum, men de är alla ett dyrt nöje. Om man kommer i juli, då brasilianarna har semester och strömmar in i Pantanal, är det ytterst nödvändigt att boka rum i förväg. Beställ hotell i Pantanal här

Lokal transport

Top

Taxi

Enstaka taxichaufförer kan övertalas till att köra en liten tur ut på Transpantaneira, och de kommer också att ta bra betalt för det. Det finns taxibilar i städerna Corumbà och Cuiabà till rimliga priser, men de flesta håller sig innanför stadsgränsen.

Särskilda förhållanden

Top
Vissa av de ormar och grodor som kryper runt i Pantanal är livsfarliga. Om du bestämmer dig för att följa med på en tur, måste du absolut försäkra dig om att guiden har med sig och förstår sig på motgift. Pantanal har länge varit hemsökt av krypskyttar. Krypskyttarna är beväpnade och väldigt aggressiva mot folk som avslöjar dem. Om du ser krypskyttar, måste du vara medveten om, att det är med livet som insats, om du försöker stoppa dem.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.