Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Pantanal

Sevärdheter

Fiske (Pantanal)
Pantanal har även en stor tilldragningskraft på sportfiskare. Om du kommer för att fiska efter piratfisk, dourado och bagrar då är det i april och maj det försiggår. Från november till januari är det förbjudet. Fisketillåtelse fås i Cuiabà hos organisationen IBAMA, så packa metspöt och ge dig ut på floderna för att dra jättefiskarna iland. Om du inte har med dig din egen utrustning, kan man både hyra och köpa i Cuiabà. Men här är det rätt så dyrt och av tveksam kvalitet.
Pantanal området (Pantanal)
Pantanal har en attraktion och en enda anledning till att turisterna forsar dit. Det fantastiska djurlivet. Tursällskap och oberoende guider arrangerar turer ut i vildmarken. Priset för turerna är väldigt olika, men alla turer inkluderar mat, guide och transport. På vissa ställen övernattar utflyktsgrupperna på gårdar, andra gånger övernattar man på hotell och andra övernattar under öppen himmel. En sak är säker; du kommer att se massor av vilda djur. Det finns två huvudstäder i Pantanal. Ciuabà och Corumbà. Det är härifrån de flesta turer tar sitt utgångspunkt. Två dagar i vildmarken är ett minimum, om du vill uppleva djurlivet, men de flesta kan lätt få flera veckor till att gå under den öppna himmeln.
Transpantaneira vägen (Pantanal)
Transpantaneira är namnet på Pantanals enda väg, som borrar sig genom landskapet. Det är en grusväg. Om man inte har lust eller råd att kasta sig ut i det vilda livet i bushen, behöver man endast att köra längs med Transpantaneira. Det är helt enkelt en omöjlighet att missa fåglar, capivarer, hundratals krokodiler och massa andra mer eller mindre identifierbara djur. Vägen utgår från Cuiabà i delstaten Mato Grosso och går sydligt in i Pantanal. Det finns gott om biluthyrare i Cuiabà och de är absolut till att förhandla med.

Område och stadsguider

Område: 
• Amazonas
• Pantanal
Ort: 
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.