Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Pécs

Fakta

Top
Lokalt namn
Pécs
Invånare
180.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige är den 12.00 i Pécs.

Bästa restid

Top
Pécs har ett underbart milt klimat och kan besökas under hela året. Året runt lockar stadens kulturella utbud i form av opera, balett och musik, men om man även vill njuta av landskapet i stadens omgivning är våren, sommaren och tidig höst nog de bästa årstiderna.

Kultur och underhållning

Top
Pécs är känd för balett, musik och opera. Så om man gillar klassiska konstarter är Pécs det rätta stället. Året runt hålls föreställningar i stadens opera och teatrar.

Övernattning / Hotell

Top
Det är inte något problem med att hitta hotell i Pécs. Staden bjuder på alla prisklasser, även mycket billiga privata pensionat. Det finns campingmöjligheter utan för staden. Beställ hotell i Pécs här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är lätt att få tag på en taxi i Pécs. Stället är välbesökt och har därför också ett stort taxiutbud. Avtala priset med chauffören innan du åker med, ifall han inte vill använda taxametern.

Övrig transport

Det finns utmärkta bussförbindelser från Pécs till resten av Ungern. Det finns dessutom lokala bussar i och utan för staden.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.