Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Port Louis

- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
Port Louis
Invånare
142.000 (1997)
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid) är den 14.00 i Port Louis. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid) är den 15.00 i Port Louis.

Bästa restid

Top
I perioden omkring jul är det många turister i staden. Staden kan besökas året om. Särskilt festligt är det när det kinesiska nyåret firas, med allt vad hör därtill av fest och fyrverkeri.

Kultur och underhållning

Top
Det är religiösa fester hela året i Port Louis på grund av alla religioner som finns representerade i landet. Speciellt är det kinesiska nyåret och Maha Shivaratri, som är den största hinduiska festivalen utanför Indien, spännande att vara med om.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns många billiga hotell i Port Louis. Om man vill bo på lyxhotell finns det också möjlighet till det. Det finns inga hostels i staden, men man kan istället fina små hotell som prismässigt kan konkurrera med hostels i andra länder. Beställ hotell i Port Louis här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är lätt att få tag på taxi i Port Louis. De känns igen på sina vita registreringsskyltar. De flesta kör utan taxameter, så man skall komma ihåg att avtala priset innan resan startar.

Övrig transport

Det finns bra bussförbindelser mellan Port Louis och resten av ön. Från Port Louis avgår färjor till Rodrigues. På grund av den kaotiska trafiksituationen i staden finns det planer att anlägga spårvagnstrafik.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.