Resguide till Porto

- Välj ort -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 2 880:- Från 5 800:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Oporto
Invånare
350.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige är den 11.00 i Porto.

Bästa restid

Top
Porto kan besökas hela året. Staden blir varken för varm på sommaren eller för kall på vintern. Juni är en bra månad om man vill uppleva en folkfest. Då går Festa de Sao Joao av stapeln och stadens gator fylls av musik och dans.

Kultur och underhållning

Top
I juni är det full fart i Porto. Då hålls Festa de Sâo Joâo. Människorna dansar genom gatorna och slår varandra i huvudet med purjolökar. Man bör även se Dom Luís I bron, som går över Duorofloden. Man kan också besöka en av de många vingårdarna som ligger runt Porto, som berömt för sin vinexport. Staden har också ett vackert operahus.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns massor av övernattningsmöjligheter i staden, från pensionat till dyra lyxhotell. Prova lägenhetshotellen, där man bor i en egen lägenhet samtidigt som man har tillgång till hotellservice. De är markerade med ett A. Beställ hotell i Porto här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är lätt att få tag i en taxi i Porto. Och de kör efter taxameter.

Övrig transport

Det är goda förbindelser till resten av Portugal med både buss och tåg. Det finns inte någon metro i staden, men i stället är bussnätet väl utbyggt.

Särskilda förhållanden

Top
Porto är berömt för sin vinexport och det är vanligt att turister besöker vingårdarna som finns i området. Är man intresserad av fotboll kan man se fotbollsklubben Portos stadium.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning och för att rikta annonser. Genom att fortsätta accepterar du vår användning av cookies. Läs mer. OK