Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Pusan

- Välj område -
- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
Pusan
Tidszon
När klockan är 12.00 i Danmark (sommartid), är den 19.00 i Pusan. När klockan är 12.00 i Danmark (vintertid), är den 20.00 i Pusan.

Bästa restid

Top
Den mest optimala tidspunkten att besöka Pusan på är våren och hösten, då vädret är klart och soligt. Vintern är också bra, om man tycker om skidsporter. Sommaren blir ofta väldigt varm, och luftfuktigheten är hög.

Kultur och underhållning

Top
I slutet av april eller i början av maj firas Buddhas födelsedag. En av de viktigaste festivalerna som firas i hela landet är the Harvest Moon Festival, som äger rum i september. I september kan man också njuta av koreansk kultur på the National Folk Arts Festival.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns bra övernattningsmöjligheter i Pusan. Här finns hotell i olika prisklasser, och även vandrarhem och små krogar, där man kan övernatta. Dessutom finns det en del campingplatser i området. Beställ hotell i Pusan här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns gott om taxibilar i Pusan. De kan lätt stoppas på gatan, men de kan också beställes per telefon, vilket dock kostar extra.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.