Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Rocky Mountains

Fakta

Top

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Rocky Mountains området kan besökas året runt. Om sommaren strömmar folk till for at trekka, klättra och vandra i bergen, medan vintern bjuder på något av landets bästa möjligheter till skidsport.

Reselitteratur

National Audubon Society Field Guide to the Rocky Mountain States

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00. i Sverige är den 04.00. i regionen.

Kultur och underhållning

Colorado är helt klart den stat i området där man finner flest festivaler och shower. Här hålls bland annat National Western Stock Show and Rodeo i januari, i februar är det Buffalo Bill's Birthday Celebration, och i mars är det St. Patrick's Day Parade. I september är det Festival of Mountain and Plain, i oktober hålls Denver International Film Festival och Great American Beer Festival, medan det i november är Rocky Mountain Book Festival.

Övernattning / Hotell

Top
I städerna finner man alla former av övernattning. Man hittar fina hotell, motell, vandrarhem, B&B och liknande. Campingplatser finns också i området, särskilt i närheten av naturparkerna. Beställ hotell i Rocky Mountains här

Lokal transport

Top

Taxi

Taxibilar kör i alla städer i området. De kan lätt vinkas in från gatan och de kör alla med taxameter.

Övrig transport

Bussar och tåg kör mellan de flesta städerna i området. På grund av bergen kan det dock vara en fördel att flyga mellan de större städerna
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.