Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Rodrigues Island

- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
Rodrigus Island
Invånare
35.192 (1997)

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Rodrigues Island kan besökas hela året. Öns klimat är inte riktigt lika fuktigt som på Mauritius, så temperaturen är behaglig året om. Man skall dock vara uppmärksam på att det är större risk för cykloner på Rodrigues än på Mauritius.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid) är den 14.00 på Rodrigues Island. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid) är den 15.00 på Rodrigues Island.

Kultur och underhållning

De färgsprakande korallreven med alla sina vackra fiskar är som gjorda för dykning. Längs de vita sandstränderna kan man roa sig med alla former av vattensport.

Övernattning / Hotell

Top
På Rodrigues Island är det i stort samma övernattningsmöjligheter som på Mauritius, men man skall inte förvänta sig att finna hostels på ön. Beställ hotell i Rodrigues Island här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är lätt att få tag på taxi i städerna. Som på Mauritius känns de igen på de vita registreringsskyltarna. Det är inte alla bilarna som har taxameter, så man måste avtala priset innan resan startar.

Särskilda förhållanden

Top
Man skall stanna minst 5 dagar och max 30 dagar på Rodrigues Island.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.