Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Salvador

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r - Från 10 312:- -
Charter (flyg+hotell) Från 9 674:- Från 8 002:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Salvador da Bahia
Invånare
2.200.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige, är den 08.00 i Salvador.

Bästa restid

Top
Salvadors pulserande liv kan upplevas året om. Vädret skiftar inte mycket. Om man vill se staden, när det verkligen festas, bör man vara i staden från slutet av december och ungefär 2-3 månader fram. I den perioden avhålls ett hav av festivaler, med karneval som den största och vildaste.

Kultur och underhållning

Top
Karnevalen i Salvador är annorlunda än i Rio. Den är mera oorganiserad och absolut mera folklig. Alla kan dansa genom gatorna, medan landets största band spelar sin dunkande musik från de stora lastbilarnas flak, som har inbyggda jättehögtalare. Salvador är dessutom ett upplagt ställe om man vill se den brasilianska kampdansen capoeira. Olika grupper ger titt som tätt uppvisningar i stadsdelen Pelourinho. En seans i en av Candomblè-kultens mystiska tempel är också ett måste, medan man är i Salvador.

Övernattning / Hotell

Top
Det kan vara hektiskt och högljudd att bo i den gamla stadsdelen Pelourinho. Vid stranden finns ett hav av övernattningsmöjligheter. Bland annat i området omkring Porto da Barra. Det är varken besvärligt eller dyrt att ta en taxi eller en buss från stranden in till centrum. Beställ hotell i Salvador här

Lokal transport

Top

Taxi

Att ta en taxi i Salvador, är inte tillnärmelsevis lika dyrt som i andra större städer. Taxibilarna kör med taxameter.

Övrig transport

Bussarna i Salvador är billiga, men inta alltid snabba. De flesta bussar, som går från stranden, hamnar i Pelourinho förr eller sedan. Det motsatta är inte tillfället.

Särskilda förhållanden

Top
Vid stränderna och i Pelourinho kan du känna dig ganska säker. I resten av staden måste man ta de samma förhållningsregler som i andra större städer. Var uppmärksam, men du behöver inte att vara paranoid. Undvik att ta kort på folk, som har en religiös funktion, med mindre de har givit dig tillåtelse. Vissa människor klär sig i färgrika traditionella kläddräkter för turisternas skull. De förväntar sig att få pengar, om du tar kort på dem. En real är på sin plats för en sådan tjänst.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.