Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till San Jose

- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
San José
Invånare
250 000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige, är den 04.00 i San José.

Bästa restid

Top
San José har vanligtvis ett härligt klimat. Man bör dock vara uppmärksam på att det är regnperiod I Costa Rica från slutet av april till slutet av december. Under påsken och veckan mellan jul och nyår stänger staden nästan helt igen. Det finns en hel del teater- och musikutbud I San José, men det vimlar inte av föreställningar.

Kultur och underhållning

Top
San José har ett stort utbud av spännande museum. Dessutom har staden en imponerande teater, Teatro Nacional, där man kan få se opera, ballett och höra konserter med national symfoniorkestern.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns ett mycket stort utbud av övernattningsmöjligheter i San José. Man kan hitta allt från billiga pensionat till stora exklusiva lyxhotell. I övrigt finns det mycket få lyxhotell i landet. Beställ hotell i San Jose här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är lätt att få tag i en taxi i San José och det är vanligtvis ett billigt nöje. Chaufförerna kör dock inte alltid efter taxametern.

Övrig transport

Bussar är det mest använda transportmedlet i San José och det finns också många av dem. Det går förbindelser från San José till resten av Costa Rica.

Särskilda förhållanden

Top
Fotboll är Costa Ricas nationalsport och i San José kan man vanligtvis få biljetter till matcherna på Saprissa. Stadion eller den nationella arenan. Det spelas matcher varje söndag morgon från maj till oktober Var i övrigt uppmärksam på den hårda trafiken i San José. Man bör se sig om ordentligt innan man går över gatan.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.