Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Seoul

- Välj område -
- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
Seoul
Invånare
10.229.262 (1995)
Tidszon
När klockan är 12.00 i Danmark (sommartid), är den 19.00 i Seoul. När klockan är 12.00 i Danmark (vintertid), är den 20.00 i Seoul.

Bästa restid

Top
Seoul kan med fördel besökas året runt, men den bästa tiden är från september till november och sedan från april till maj, då det som regel är solsken från en klarblå himmel.

Reselitteratur

Top
Seoul

Kultur och underhållning

Top
I mars och september är det Sokchonje-festival. Då samlas folk och lyssnar på traditionell musik och tittar på färgsprakande parader. Buddhas födelsedag firas i hela landet i slutet av april eller början av maj. En av de viktigaste festivalerna som också firas i hela landet, är Harvest Moon Festival, som ligger i början av september.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns många bra övernattningsmöjligheter i Seoul. Allt från lyxiga, dyra hotell till mindre, billiga vandrarhem i staden Beställ hotell i Seoul här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns gott om taxibilar i Seoul. Det är enklast att stoppa dem på gatan. De kan också beställas per telefon, men det kostar extra.

Övrig transport

Det finns lokala bussar i Seoul, och också en mycket väl utbyggd tunnelbana, som täcker den största delen av staden.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.