Sista minuten till Alcudia

Sista minuten till Alcudia

Billiga sista minuten resor till Alcudia

Från Stockholm

Från Göteborg

Från Köpenhamn

Ovanstående priser är de billigaste från första möjliga avresedag och 4 veckor framåt.

Billiga resor till Alcudia

  • Urvalda erbjudanden

  • Stockholm

  • Köpenhamn

  • Göteborg

Mariner Club Apartments
Mariner Club Apartments Studio med balkong
Alcudia, Mallorca, Baleariska Öarna, Spanien 18. okt från Göteborg 7 nätter
4 248:- Välj
Mariner Club Apartments
Mariner Club Apartments Studio med balkong eller terrass
Alcudia, Mallorca, Baleariska Öarna, Spanien 17. okt från Stockholm 7 nätter
4 280:- Välj
Mariner Club Apartments
Mariner Club Apartments Studio med balkong eller terrass
Alcudia, Mallorca, Baleariska Öarna, Spanien 19. okt från Köpenhamn 7 nätter
4 309:- Välj
Bedöm resmål (272 omdömen)
4.6

Hitta en billig sista minuten till Alcudia

Söker du efter en sista minuten resa till sol, värme, barnvänliga stränder, bra restauranger och vacker natur, så är en semester i Alcudia på Mallorca kanske det perfekta resmålet för just dig.

Mallorcas bästa strand?
”Alcudia ligger i ett område som i princip är ett med både havet, stranden och naturen. Själva staden Alcudia ligger på ett stycke land beläget mellan två stora bukter, och är hem till några av Mallorcas bästa stränder. Här finner du breda, vita sandstränder, och det lugna, azurblå havet, där barnen kan vältra sig i vattnet i timtal – alltmedan du själv kan koppla av och njuta livet på stranden.

Stränderna vid Alcudia är speciellt något av ett paradis för barnfamiljer, men söker du lite mer privatliv vid stranden, finns här också goda möjligheter till det. Stranden Son Serra de Marina, som ligger öster om Alcudia, bjuder på ett mer stillsamt strandliv, fantastisk natur, och här finns inte riktigt lika många turister som i Alcudia. Stranden vid Formentor, som ligger norr om Alcudia, förtjänar också att nämnas. Vid Formentor är omgivningarna otroligt natursköna, med gröna träd och blommor, vackra klippor och fina möjligheter till snorkling.”

God mat, avslappning och spännande historia
Det finns få saker som kan mäta sig med att efter en hel dag vid stranden, kunna sätta sig till bords och äta en härlig spansk måltid! Alcudia har ett rejält utbud med kvalitetsrestauranger, där du exempelvis kan äta tapas, nyfångad fisk och de läckraste av skaldjursrätter – bara för att nämna några av möjligheterna. Därefter kan du ta en mysig promenad i staden och kanske ta något svalkande att dricka. Alcudia bjuder verkligen på en avkopplande semester, och stämningen i staden andas ett gemytligt lugn. En bra början på att prova på detta lugn är en billig sista minuten resa till Alcudia. Med sina många år som etablerat resmål, finns gott om lågprisbiljetter på marknaden.

Alcudia var för många hundra år sedan en levande och modern romersk stad, med många byggnader, badhus och en fantastisk teater, där stora komedier och tragedier utspelades, och där åskådarna satt i en halvcirkel och beskådade dramat på scenens mitt. Du kan fortfarande se stadens gamla teater, som än i dag lockar och fascinerar besökare från när och fjärran. Du kan också på många platser se den gamla stadsmuren, med de äventyrligt vackra stadsportarna från medeltiden, som fortfarande kastar sina skyddande skuggor utöver staden, under de långa, varma sommardagarna.

Spännande kultur
”Efter några dagar med strandliv är det skönt att variera sig lite och se något annat. På en sista minuten resa till Alcudia finns gott om aktiviteter du kan kasta dig över. I själva Alcudia arrangeras olika guidade promenader, så du kan uppleva alla stadens sevärdheter och attraktioner till fots. Här finns bland annat möjlighet att se den vackra kyrkan Sant Jaume, med det tillika vackra, gyllene altaret – absolut värd ett besök. Du kan också hyra cyklar och se staden från sadeln. Cykla till exempel ut till ruinerna från den gamla romerska staden Pollentia, som ligger precis vid en av Alcudias gamla stadsportar. Är du mer intresserad av museum och konst, så får du inte missa stadens fantastiska museum, Yannick and Ben Jakober Foundation, där du finner olika konstutställningar, samt både en skulpturpark och en rosenträdgård.”

Action oavsett ålder
På Mallorca finns gott om alternativ till aktiviteter – oavsett ålder. Varför inte se sig om, och besöka någon annan hamnstad? Exempelvis går det dagligen färjor till den vackra staden Ciutadella, som ligger på Menorca. Vill du hellre stanna kvar på ön, kanske ett besök i Hidropark Alcudia kan locka. Här finns något både för barn och barnsliga själar, och området bjuder på allt från vågmaskiner och vattenrutschkanor till paintball och minigolf.

I närområdet finns också fina vandringsleder i det fantastiska landskapet runt Alcudia. Du kan självklart också hyra en bil, och kanske köra västerut, där den vackra bergskedjan, Serra de Tramuntana, breder ut sig. Här finner du en blandning av olivlundar, skuggiga dalar och vackra klippor, varsamt uppblandat i den mallorcanska floran, och ibland uppbruten av små charmiga byar där tiden tycks stå stilla, och där dagens stora förändringar mest består av gryning och skymning. Vid kusterna finns fina möjligheter till att både snorkla, surfa och vindsurfa, eller varför inte prova på något mer fartfyllt i form av jet-ski?

Sök sista minuten resor med avresa från Danmark och Norge:
Afbudsrejser til Alcudia | Restplasser til Alcudia

Resebolag med sista minuten resor till Alcudia

  • Billiga sista minuten-resort med Escapeaway
  • Billiga sista minuten-resort med SOLFAKTOR
  • Billiga sista minuten-resort med Sunweb
  • Billiga sista minuten-resort med TripX
  • Billiga sista minuten-resort med TUI
  • Billiga sista minuten-resort med Ving

Sista-minuten resor till Spanien

Avreseflygplatser till Alcudia

Hitta resan till Alcudia här

Läs mer på vår blogg