Sista minuten till Mallorca

Sista minuten till Mallorca

Sista minuten resor till Mallorca

Bedöm resmål
4,6
(206 omdömen)
Sista minuten resor till Mallorca ligger i toppen över de mest populära semestrarna bland oss svenskar, och så har det varit under många år – och naturligtvis inte utan anledning.

Bland många andra frestelser bjuder ön på en spännande kultur, många och härliga, barnvänliga stränder, och flera dagar om året är temperaturen över 30 grader under sommarhalvåret.

Ön ligger i Medelhavet och är en del av Spanien, och varje år lockar den fler än 100 000 svenskar. Totalt sett är dock turistantalet betydligt högre, och tangerar 10 miljoner om året. När man hör att Mallorcas viktigaste och största inkomstkälla är turismen, så är det få som blir överraskade.

I vår sökmotor finner du flera sista minuten resor till Mallorca, och i varierande prisklass. Väl framme på denna upplevelserika ö kan du naturligtvis se fram emot några härliga dagar på stranden, men här finns också flera andra upplevelser runt hörnet. Man kan exempelvis hyra en bil och köra runt på ön, och uppleva den spanska kulturen och naturen på nära håll. Här finns både stora och små städer, spännande spansk mat som är typisk för Mallorca, och imponerande landskap med vackra kullar och berg.
Har man barnen med, kan det varmt rekommenderas att besöka någon vattenpark och prova på någon av de många aktiviteter som finns för barnen. Det ger helt andra möjligheter än att bara ligga på stranden, och brukar vara ett uppskattat inslag hos de allra minsta.

Är man ute efter partaj, intensivt klubbliv och sena nätter, så tillfredsställer Mallorcas nattliv de flesta partysugna resenärer. Nattlivet är igång långt inpå småtimmarna, fram till solen vaknar i horisonten. Många väljer att vandra hem längs stranden och lyssna till vågorna som sköljer in mot land. Det är ett avkopplande och till synes populärt sätt att avsluta ett besök i Mallorcas nattliv på.

När man besöker Mallorca för andra eller tredje gången kanske man känner att man har lust att uppleva ännu mer av omgivningarna. Då kan det vara läge att planera en utflykt till någon av grannarna; Ibiza, Menorca eller Formentera. Dessa är tillsammans med Mallorca den ögrupp som utgör Balearerna. Öarna har självklart en hel del gemensamt, men det är absolut skillnader mellan dem, och nya upplevelser väntar på varje ö.

Det mest populära sättet att besöka grannöarna på, är att boka en sista minuten resa till Mallorca, och därifrån sedan arrangera en tur till någon av grannöarna.

Menorca är mindre än Mallorca, och här finns inte alls så många turister som på syster-ön, men Menorca bjuder på en uppsjö upplevelser som är unika för just denna ö. Här finner du bland annat en unik och mycket avslappnad stämning i de små fiskebyarna, men här finns också barer och diskotek om du är ute efter lite mer fart och fläkt.

Ibiza har i många år varit känd som en så kallad party-ö, och det är den absolut fortfarande. Här finns nattlivet som många unga drömmer om och strömmar till, sommar efter sommar. Här finns också fina shoppingmöjligheter, en storslagen natur, och lockande vita stränder.

Formentera är mindre än både Menorca och Ibiza, men ön bjuder på massor av exotiska stränder och en stillsam, avkopplande stämning kännetecknar ön. Här finns inte heller så många turister, och de som sökt sig hit är ofta något äldre än på de andra öarna i Balearerna.

Det finns med andra ord otroligt många anledningar till att söka sista minuten resor till Mallorca i vår sökmotor. På Mallorca finner du en svårslagen kombination av sol, värme, fest, kultur, och inte minst en möjlighet att besöka grannöarna på en och samma semester.

Travelmarket.se önskar dig en riktig skön semester!

Resebolag med sista minuten resor till Mallorca

Sista minuten resor med Airtours
Sista minuten resor med Escapeaway
Sista minuten resor med Mixx Travel
Sista minuten resor med Nazar
Sista minuten resor med TripX
Sista minuten resor med TUI
Sista minuten resor med Turkietresor.se
Sista minuten resor med Ving
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.