Sista minuten till Bali

Sista minuten till Bali

Billiga sista minuten resor till Bali

Från Stockholm

Ovanstående priser är ett urval av de billigaste resor inom de närmaste 4 veckorna.

Billiga sista minuten till Bali

Även om det kanske finns få sista minuten resor till Bali, kan det ändå vara en god idé att undersöka priserna på flygbiljetter till ön. Vill du uppleva en ö som är något av det närmaste du kan komma ett jordiskt paradis, så är den härliga indonesiska ön Bali ett givet val.

Bali är något större än Halland till ytan, men bjuder ändå på en enorm variation av upplevelser och sevärdheter. Här finns gott om olika stränder, som vänder sig till allsköns olika turisttyper. Här finns också vacker och varierad natur, lokalt konsthantverk och massor av unik balinesisk kultur. Här finns också de hinduiska balineserna – kanske ett av världens vänligaste folkslag.

Stränderna
Stranden Kuta på Balis västkust är tveklöst resmålet nummer ett för ryggsäcksfolket. Här umgås det och festas hela natten, och medelådern är förhållandevis låg. Sanur är kanske det mest populära strandområdet för charter- och paketturisterna – det är ett riktigt välutvecklat turistområde, där man ändå, och trots turismen har förmått att bevara mycket av den balinesiska charmen.

Av alternativa möjligheter kan nämnas Padangbai, varifrån man kan segla till grannön Lombok, samt stränderna Seminyak och Legian, som ligger norr om Kuta, men som är mer avslappnade områden.

Kulturen och höglandet
Balis absoluta konst- och kulturcentrum är staden Ubud. Ubud ligger mitt på Bali i ett frodigt område med skog, floder och vackra risterasser. Själva staden har utvecklats från att ha varit en liten charmig konstnärsby till att erbjuda fantastiska förhållanden för turister, bland annat med en uppsjö stilrena specialbutiker.

Det finns fina möjligheter att köpa konsthantverk i staden, och det kan också rekommenderas att ta en cykeltur runt i området, samt att besöka skogsområdet Monkey Forest, där du kommer tätt inpå de lokala makak-aporna.

Delfiner och vulkanbestigning
När du är på Bali kan det varmt rekommenderas att delta i en delfinutflykt som utgår från staden Lovina med sin vackra strand på nordkusten. Man seglar ut i små båtar i gryningen för att uppleva delfinflockarna vältra sig i vågorna, och det är en härlig upplevelse för såväl unga som gamla. Gillar du äventyr så kan du välja att bestiga den lilla vulkanen Gunung Batur, eller prova på ett riktigt äventyr och vandra upp på Balis heliga vulkan, Gunung Agung, 3 142 meter över havet.

Oavsett vad du väljer att göra när du väl har landat, så kan din resa börja med en sista minuten resa till Bali. En sak är säker – du kommer knappast att glömma ditt besök på denna härliga ö.

Sök sista minuten resor med avresa från Danmark och Norge:
Afbudsrejser til Bali | Restplasser til Bali

Resebolag med sista minuten resor till Bali

  • Billiga sista minuten med Escapeaway
  • Billiga sista minuten med Ving

Hitta resan till Bali här