Sista minuten till Gran Canaria

Sista minuten till Gran Canaria

Billiga sista minuten resor till Gran Canaria

Ovanstående priser är ett urval av de billigaste resor inom de närmaste 4 veckorna.
Bedöm resmål (158 omdömen)
4.6

Gran Canarias strandliv

Långt de flesta av Gran Canarias gäster reser till ön för att uppleva dess fantastiska badstränder, och den härliga, avslappnade stämning som råder här.

Har du köpt en billig sista minuten resa till öns huvudstad, Las Palmas, kan du promenera ned på stadens strand - Playa de las Canteras, som ligger i en halvmåneformad bukt vid Las Palmas. Det är en vacker badstrand, och här finns en mängd vattenaktiviteter du kan prova på – och så ligger stranden mycket nära staden, så du kan uppleva både strandliv och stadsliv på en gång.

De flesta svenskar besöker de två stora badstränderna på Gran Canarias sydkust. Namnen Playa del Inglés och Maspalomas låter därför troligen bekant i de flesta svenska öron.

Playa del Inglés tillhör faktiskt ett av Europas största turistområden, och utöver dess fantastiska badstränder finns här också enorma möjligheter till shopping, härliga restaurangbesök och ett världsberömt nattliv.

Vid Maspalomas finner du också imponerande, gyllene sandstränder och härligt badvatten, där barnen kan leka och plaska runt dagen lång. Här kan du också hitta enorma sanddyner, som närmast påminner om stora öknar.

Både Playa del Inglés och Maspalomas bjuder dessutom på fina möjligheter för att spela golf.

Aktiv semester, spännande kultur och lokala pärlor på Gran Canaria

Oavsett om du är på Gran Canaria för att slappa i solen, för att komma i form eller för att uppleva öns fantastiska kultur, finner du en mängd fantastiska möjligheter här.

Är du ute efter fart och fläkt på din semester, kan du exempelvis kasta dig över någon av de många vattenaktiviteterna som finns här, såsom surfing, jet-ski eller vattenskidor, och du kan även hyra hästar och uppleva naturen från hästryggen. För ännu mer frihet kan du hyra både jeep och skoter, så du kan ta dig runt på Gran Canaria på egen hand.

Kulturälskare brukar uppskatta Las Palmas olika gallerier, museer och historiska byggnader, som bland annat innefattar ett intressant Christoffer Columbus-museum. Det är också mycket intressant att åka ut till de lite mindre städerna i bergen, och uppleva det något mer avslappnade liv som de lokala byborna lever här. Det finns faktiskt gott om ställen på Gran Canaria där du kan få vara helt för dig själv, och utan andra turister i sikte. En bra början till en oförglömlig semester, är att boka en billig sista minuten resa. Sedan kan du koppla av och se fram emot en verklig semesterpärla – som dessutom inte kostar skjortan!

Gran Canarias fantastiska natur

När du är på semester på Gran Canaria, kan det vara en god idé att hyra bil och köra runt och uppleva den unika och fantastiska natur som finns här.

Den norra delen av ön har ett subtropiskt klimat, varför området här är mycket grönt och frodigt. Överallt finner man färgglada blommor och frodigt gröna träd, och vid havet ligger flera vackra bukter och härliga stränder.

Gran Canarias centrala delar är bergrika och bjuder på verkligt spektakulära landskap. Här finner du vackert ljusblå sjöar, omgivna av gröna bergsidor, ett myllrande djurliv, vackra solrosor och ett varierat fågelliv. Det är också på denna del av ön du finner den berömda vulkanen Teide, som man absolut inte får missa! Det är ett härligt område för långa vandringsturer, och när du ändå är här så kan du passa på att äta en läcker middag på någon av de många lokala restaurangerna som ligger utspridda i de trevliga bergsbyarna.

Den södra delen av Gran Canaria kännetecknas av ett ökenliknande landskap, och det är här du finner de mest kända av öns vackra sandstränder. Det är en fantastisk upplevelse att se de enorma sanddynerna som finns på denna del av ön, och här finns oändliga möjligheter att stoppa tårna i sanden, och bara vandra runt och uppleva den unika naturen.

Sök sista minuten resor med avresa från Danmark och Norge:
Afbudsrejser til Gran Canaria | Restplasser til Gran Canaria

Resebolag med sista minuten resor till Gran Canaria

  • Billiga sista minuten med Airtours
  • Billiga sista minuten med Apollo
  • Billiga sista minuten med TUI
  • Billiga sista minuten med Ving

Hitta resan till Gran Canaria här

Läs mer på vår blogg