Charterresor till Gran Canaria

Charterresor till Gran Canaria

Spanska Gran Canaria, ligger i Atlanten utanför den afrikanska kusten, och det är tveklöst svenskarnas absoluta charterfavorit. Den härliga ön kan besökas både sommar och vinter, och Gran Canaria är den tredje största av öarna i ögruppen de Kanarieöarna.

Billiga resor till Gran Canaria

Från Stockholm

Från Göteborg

Från Malmö

Billiga resor till Gran Canaria

 • Urvalda erbjudanden

 • Stockholm

 • Köpenhamn

 • Göteborg

 • Malmö

 • Norrköping (Kungsängen)

Corona Cedral
Corona Cedral Enrummare
Puerto Rico 13. dec från Stockholm 7 nätter
4 087:- Välj
Servatur Green Beach
Servatur Green Beach Tvårumslägenhet superior under marknivå med terrass
Arguineguin 13. dec från Stockholm 7 nätter
4 545:- Välj
Gran Amadores
Gran Amadores Tvårummare
Amadores 13. dec från Göteborg 7 nätter
4 694:- Välj
Royal Sun
Royal Sun Tvårummare
Las Meloneras 12. dec från Stockholm 7 nätter
4 878:- Välj
Cordial Green Golf Bungalows
Cordial Green Golf Bungalows Tvårummare
Maspalomas 14. dec från Stockholm 7 nätter
5 152:- Välj
Don Carlos
Don Carlos Enrumslägenhet Mot Ljustrumma
Las Palmas de Gran Canaria 20. jan från Göteborg 7 nätter
5 165:- Välj
Grupotel Monte Feliz
Grupotel Monte Feliz Tvårumslägenhet
Bahia Feliz 4. mar från Köpenhamn 7 nätter
5 215:- Välj
Jardin del Atlantico
Jardin del Atlantico Tvårummare
Playa del ingles 15. jan från Norrköping (Kungsängen) 7 nätter
5 304:- Välj
New Folias
New Folias Enrummare
San Agustin 14. dec från Stockholm 7 nätter
5 553:- Välj
Vistaflor Cura Marina
Vistaflor Cura Marina Studio
Playa del Cura 4. mar från Köpenhamn 7 nätter
5 680:- Välj
Hotel Rural El Refugio
Hotel Rural El Refugio Dubbelrum
Gran Canaria 4. mar från Köpenhamn 7 nätter
5 683:- Välj
Bedöm resmål (83 omdömen)
4.5

Favoriten Gran Canaria

Spanska Gran Canaria, ligger i Atlanten utanför den afrikanska kusten, och det är tveklöst svenskarnas absoluta charterfavorit. Den härliga ön kan besökas både sommar och vinter, och Gran Canaria är den tredje största av öarna i ögruppen de Kanarieöarna.

Gran Canaria är inte bara populär bland svenskarna, utan resten av Europa och resten av världen har också upptäckt denna härliga ö, och fler än 2,2 miljoner turister besöker ön varje år – och naturligtvis inte utan anledning.

Landskapet på Gran Canaria är mycket varierande, och bjuder på mer än öns berömda stränder. Här finns en fantastisk flora och fauna, och dessutom goda möjligheter för att hyra en bil och köra en tur runt ön.

De mest populära och kanske mest kända stränderna på Gran Canaria tillhör onekligen Playa del Ingles och Maspalomas, och det är också stränder som ständigt återkommer i katalogerna hos de flesta svenska charterarrangörer. De båda stränderna är världsberömda för det fina badvattnet och den mjuka sanden.

Playa del Ingles, som betyder engelsmännens strand, är inte bara världsberömd, utan av många också erkänd som en av Spaniens absolut bästa stränder. På Playa del Ingles finner du massor av härliga restauranger, butikscentrum, vattenparker och inte minst ett intensivt nattliv.

Maspolomas, och speciellt den lilla Maspalomasöknen är nog kanske det mest kända och mest fotograferade området på Gran Canaria, och nästan alla har hört talas om öknen på Gran Canaria. Vattenlandet Aqualand är ett mycket populärt resmål för barnfamiljer, och Sioux City brukar vara uppskattat bland dem som gillar den amerikanska westerngenren. Om du väljer att besöka Palmitos Park kan du njuta det vackra akvariet samt en botanisk trädgård med fåglar, orkidéer och fjärilar.

Några av de andra vackra stränderna och semesterorterna man kan besöka under sin charterresa till Gran Canaria är bland annat:

Semesterorten San Augustin ligger nära Gran Canarias huvudstad Las Palmas och är därför det första semesterområdet man ser på vägen från flygplatsen. San Augustin-stranden är mer stillsam än stränderna vid Playa del Ingles och Maspalomas, och området är känt för sin höga standard. I San Augustin finns många fina restauranger samt ett stort kasino och Scala Music Hall.

Puerto Rico är en mindre semesterort på sydvästra Gran Canaria. Om du gillar vattensport så är Puerto Rico ett bra och populärt val. Orten har sin egen marina och här finns fina möjligheter till så varierande aktiviteter som windsurfing, båtutflykter och fiske.

Puerto de Megan är också en liten semesterort, och den ligger på Gran Canarias västkust. Puerto de Megan har en unik charm med en atmosfär som andas lokalt fiskeläge och spansk gemytlighet. Promenera runt i området och njut den härliga atmosfären medan du beskådar de vita byggnaderna med sina färgglada dörrar.

Om du inte bara vill slappa på stranden så finns det lyckligtvis fina möjligheter till att prova på många olika former av vattensporter. Windsurfing är mycket populärt och är bäst på den östra sidan av ön. Det finns också fina möjligheter till dykning och snorkling runtom ön.

Den största staden på Gran Canaria är Las Palmas, som grundades 1478 av den dåvarande drottningen Isabel. Staden är mycket känd för sin hamn, som är en av de viktigaste hamnarna i Atlanten. Staden bjuder både på en ny, modern stadsdel, men också på en gammal stadsdel med ett överflöd av charmig arkitektur från koloniala tider. Vill du uppleva lite av den lokala kulturen så är det Las Palmas du skall besöka. Här finner du massor av vackra kyrkor, museer och teatrar.

Charterresor till Gran Canaria är populära året runt. Även under de svenska vintermånaderna är Gran Canaria populärt och har härlig svensk sommartemperatur. Därför finns också ofta goda möjligheter att hitta billiga flyg till ön under dessa perioder.

Sök charterresor med avresa från Danmark och Norge:
Charterrejser til Gran Canaria | Charterreiser til Gran Canaria

Charterresor och billiga resor till Kanarieöarna

Charterbolag med charterresor till Gran Canaria

 • Billiga charterresor med Apollo
 • Billiga charterresor med Escapeaway
 • Billiga charterresor med SOLFAKTOR
 • Billiga charterresor med Sunweb
 • Billiga charterresor med TripX
 • Billiga charterresor med TUI
 • Billiga charterresor med Ving

Hitta resan till Gran Canaria här

Läs mer på vår blogg