Frodig kuststräcka med klarblått hav och gröna kullar under en ljus himmel.

Sista minuten till Korfu

Billiga sista minuten resor till Korfu

Från Stockholm

Från Göteborg

Från Malmö

Ovanstående priser är de billigaste från första möjliga avresedag och 4 veckor framåt.

Billiga resor till Korfu

 • Urvalda erbjudanden

 • Stockholm

 • Köpenhamn

 • Göteborg

 • Malmö

 • Norrköping (Kungsängen)

Artemis Apartment
Artemis Apartment Tvårumslägenhet
Korfu 8. jun från Stockholm 7 nätter
3 365:- Välj
Hotel Ipsos Beach
Hotel Ipsos Beach Dubbelrum standard
Korfu by 25. maj från Stockholm 7 nätter
3 439:- Välj
Mathraki Resort
Mathraki Resort Tvårumslägenhet (1 sovrum) typ B (One bedroom w. seperate livingroom)
Gouvia 25. maj från Stockholm 7 nätter
4 159:- Välj
Nafsika
Nafsika Dubbelrum
Dassia 25. maj från Köpenhamn 7 nätter
5 655:- Välj
Seaside Resorts
Seaside Resorts Studio - 2 enkelsängar
Kavos 18. jun från Köpenhamn 7 nätter
5 858:- Välj
Blue Diamond Studios
Blue Diamond Studios Studio
Agios Georgios 18. jun från Köpenhamn 7 nätter
5 875:- Välj
River Studios & Apartments
River Studios & Apartments Studio - 2 enkelsängar
Messonghi 4. jun från Köpenhamn 7 nätter
6 935:- Välj
The Lake Hotel
The Lake Hotel Familjerum Med 2 Ord. Bäddar
Ioannina 24. maj från Göteborg 7 nätter
8 867:- Välj
Bella Vista Hotel and Studios
Bella Vista Hotel and Studios Comfort Studio med balkong
Benitses 6. jun från Göteborg 7 nätter
12 387:- Välj

Vanliga frågor om resor till Korfu

Vilka resebyråer har sista minuten-resor till Korfu?

Sista minuten-resor till Korfu erbjuds av Airtours, Apollo, Escapeaway, SOLFAKTOR, Sunweb, TripX och Ving.

Vad kostar sista minuten-resor till Korfu?

Priserna för sista minuten-resor till Korfu varierar ständigt. Senast vi kontrollerade priserna var priset kr. 3 498:-. Hitta aktuella priser här

Från vilka flygplatser kan jag hitta sista minuten-resor till Korfu?

Du kan resa till Korfu från följande flygplatser: Göteborg, Köpenhamn, Luleå (Kallax), Malmö, Norrköping (Kungsängen), Skellefteå, Stockholm, Umeå och Visby

Är sista minuten-resor till Korfu populära?

Ja, sista minuten-resor till Korfu är populära. Våra användare ger destinationen Korfu 4,6 / 5 stjärnor.

Bedöm resmål (271 omdömen)
4.6

Korfu – en ö med personlighet

Hitta en sista minuten resa till Korfu och upplev denna fantastiska, grekiska ö, som bjuder på en verkligt unik charm, skönhet och all världens roliga och spännande semesteraktiviteter.

Den Joniska ön Korfu ligger i havet mellan grekiska fastlandet, Italien och Albanien, vilket ger ön sin helt egen personliga stil och atmosfär. Här finns pastellfärgade hus med färgglad bougainvillea som växer längs väggarna, en otroligt frodig natur med otaliga cypresser och blomstrande skogar, vackra berg och klippor, allt i skarp kontrast till öns ljusa stränder och azurblå vatten. Både befolkningen och öns arkitektur är mycket inspirerad av de modemedvetna grannarna i väster, så mode och utseende är viktigt här – och till och med på vägarna finner man främst italienska bilar.

Korfu är en mycket modern och progressiv ö, och lockar både världsberömda filmstjärnor och sportstjärnor. När du själv landar på ön så förstår du snart varför.

Korfu stad

Korfu stad är en härlig, liten stad med en fantastiskt avslappnad stämning. I den gamla stadsdelen promenerar du runt på små, närmast labyrintiska gator, där du lätt kan gå vilse; men det gör ingenting, för Korfu är en härlig stad att gå vilse i! Mellan de ljusa, solgula husen råder ett sällsynt lugn. Här kan du hitta ett litet torg, kanske framför en gammal kyrka, där några barn spelar fotboll, några kvinnor har hängt ut tvätten genom fönstren för att torka, eller några gamla män sitter och småpratar på en bänk i skuggan. Finns ett litet kafé här och ge dig själv lite tid till att njuta av denna vackra stillsamhet. Det är en sann lisa för själen.

Korfus byggnader är inspirerade av både Frankrike, Italien och England, som genom tiderna har haft både inflytande och makt i området. Stadens atmosfär andas fransk elegans, italiensk lätthet och brittisk stabilitet, vilken är en kombination som fungerar förvånansvärt bra.

Precis vid stadens gamla fästning, Paleo Frourió, ligger det stora torget, Spianáda, där du finner många restauranger och kaféer. Här kan du bland annat sitta i skuggan i arkaden Liston, som byggdes av fransmännen. Njut av livet med en kopp kaffe eller ett glas kallt vitt vin – en välkommen belöning efter en dags flanerande i Korfus gamla stad.

Korfus fantastiska stränder

Vackra stränder med härlig, ljus sand, azurblått och kristallklart vatten, och dagar med stekande solsken från morgon till kväll. Det är definitionen av Korfus makalösa stränder. Här är inget mindre än fantastiskt för solälskande gäster i alla åldrar, och här finner du all världens strand- och vattensportsaktiviteter.

Vid stränderna på Korfu finner du små fiskar precis i vattenkanten, så du behöver inte investera i någon större snorkel- eller dykutrustning för att se livet under vattenytan. Om du gillar att snorkla så finns fantastiska möjligheter till det runt hela ön. Här finns också många möjligheter för dig som gillar vindsurfing.

Även i Korfu stad finns fina badställen. Många av stadens lokala invånare åker iväg för att bada, men om du är i Korfu Stad, behöver du bara gå hamnpromenaden från stadens fästning och över mot den gamla stadsdelen. Här finner du flera små men fina badplatser. Reser du med familj är den nordliga Agios Georgius en fin badstrand för hela familjen. Här finns härligt ren sand och klart vatten, och så finns också flera restauranger vid stranden. Ipsos är en strand som är mycket populär bland unga och festglada gäster, så om du känner igen dig i den beskrivningen så är Ipsos den absoluta partystranden. Vill du hellre komma bort och slappna av, så är stranden Almiros vid Acharavi, på den norra delen av Korfu, det perfekta stället. Här kan du verkligen njuta av öns stillsamhet när den är som bäst.

Den unika naturen

De Joniska öarna är världsberömda för sin mycket gröna och frodiga natur, vilket är mycket unikt i Grekland. Korfus natur är en blandning av klippor och berg, gröna skogar, olivlundar, cypresser och så naturligtvis de paradisiska stränderna. Här finns härlig natur att vandra långa promenader i. Till exempel är området vid berget Pantokrator, som ligger på Korfus norra del, speciellt vackert. Berget är också öns högsta med sina 906 meter över havet, och från toppen finner du inte helt oväntat en enastående utsikt.

Aktiviteter

Korfu Stad har två spännande fästningar, som lockar fram den inre riddaren i både stora och små besökare. Den gamla fästningen, Paleo Frourió, ligger på en liten klipphalvö mot ostsidan, medan den nyare fästningen, Neo Frourió, är byggd inne i staden, väster om den gamla stadsdelen.

Det finns också många intressanta museer i staden, bland annat är det historiska museet värt ett besök, och du finner också ett museum för asiatisk konst i staden. Museet ligger i det gamla kungliga sommarresidenset, där kung Konstantin och drottning Anne Marie semestrade innan den grekiska monarkin avskaffades.

Är du ute efter lite mer utmanande aktiviteter kan du hyra cyklar på flera platser runt ön. Här finns fantastiska vägar, så du kan snabbt ta dig runt på två hjul. Du kan naturligtvis också hyra en bil, skoter eller de små fyrhjulingarna, så kallade terränghjulingar, som gör att du lätt kan ta dig runt överallt. Vill du komma ännu närmare naturen så kan du hyra häst och uppleva det vackra landskapet från hästryggen. För dig som redan rider så är detta alternativ kanske det som är mest intressant.

Om du vill uppleva något helt annat så finns på Korfu också färjor till grannlandet Albanien, där du kan stanna en natt eller två, innan du återvänder till semesterlivet på Korfu.

Sök sista minuten resor med avresa från Danmark och Norge:
Afbudsrejser til Korfu | Restplasser til Korfu

Resebolag med sista minuten resor till Korfu

 • Billiga sista minuten-resort med Airtours
 • Billiga sista minuten-resort med Apollo
 • Billiga sista minuten-resort med Escapeaway
 • Billiga sista minuten-resort med SOLFAKTOR
 • Billiga sista minuten-resort med Sunweb
 • Billiga sista minuten-resort med TripX
 • Billiga sista minuten-resort med Ving

Sista-minuten resor till Grekland

Avreseflygplatser till Korfu