Sista minuten resor till Grekland

Sista minuten resor till Grekland

Sista minuten resor till Grekland

Flyg och hotell

Första avrese

All inclusive

Ovanstående priser är de billigaste från första möjliga avresedag och 4 veckor framåt.

Billiga resor till Grekland

 • Urvalda erbjudanden

 • Stockholm

 • Köpenhamn

Nephele Apartments
Nephele Apartments Classic Studio (utsikt mot trädgård) med pentry - 2 enkelsängar
Faliraki, Rhodos 14. dec från Köpenhamn 7 nätter
9 795:- Välj
Amaryllis Hotel
Amaryllis Hotel Dubbelrum
Rhodos by, Rhodos 14. dec från Köpenhamn 7 nätter
10 010:- Välj
Acapulco Apartments
Acapulco Apartments Studio
Afandou, Rhodos 14. dec från Köpenhamn 7 nätter
10 452:- Välj
Maritime Hotel Aparts
Maritime Hotel Aparts Studio
Kremasti, Rhodos 14. dec från Köpenhamn 7 nätter
10 878:- Välj
Hampton by Hilton Dubai Al Seef
Hampton by Hilton Dubai Al Seef Rum - 1 kingsize-säng
Thessaloníki, Makedonien 8. jan från Köpenhamn 7 nätter
11 695:- Välj
Nireas Hotel
Nireas Hotel Studio
Agii Apostoli, Kreta 16. dec från Stockholm 7 nätter
14 219:- Välj
Olive Green Hotel
Olive Green Hotel Executive dubbelrum
Heraklion, Kreta 21. dec från Köpenhamn 7 nätter
15 862:- Välj
Petousis Hotel & Suites
Petousis Hotel & Suites Comfortrum (annex)
Fournés, Kreta 21. dec från Köpenhamn 7 nätter
15 878:- Välj
Kriti Hotel
Kriti Hotel Economyrum - 2 enkelsängar
Chania, Kreta 16. dec från Stockholm 7 nätter
16 205:- Välj
Bedöm resmål (73 omdömen)
4.4

Hitta en billig sista minuten-resa till Grekland

En prisvärd sista minuten-resa till Grekland är allt som behövs för en oförglömlig upplevelse i ett land med en uråldrig kultur. Här finner man ett land så vackert att det är svårt att inte bli förälskad.

Antikt möter modernt

Om du är en äventyrare som älskar att utforska mer eller mindre kända städer, så är Grekland stället som kan få dina drömmar att gå i uppfyllelse. De grekiska städerna är mycket turistvänliga och det är en stor upplevelse att se de imponerande historiska monumenten ligga sida vid sida med det moderna stadslivet, kaféer och shoppingmöjligheter. Landets långa historia, varsamt blandat med ett modernt och trendigt stadsliv, gör de grekiska städerna till ett paradis för turister.

I huvudstaden Aten finns alla möjligheter man förväntar sig av en storstad och för historie- och kulturintresserade finns en närmast outtömlig källa med upplevelser.

Grekland har ett utpräglat medelhavsklimat, vilket innebär massor med solsken, behagliga och höga temperaturer jämfört med Sverige och en mycket begränsad nederbörd. Tack vare Greklands geografiska placering är det dock stora variationer i klimatet, beroende på vart man åker.

Klimatet

En sista minuten-resa till Grekland på sommaren innebär ofta varma och torra dagar, men till och från så kommer Meltemi-vindarna som ofta kyler ned luften något, vilket kan vara mycket välkommet under de hetaste dagarna i juli och augusti. Vinden kommer från norr och där kan det gott blåsa till lite på stränderna, medan stränderna i söderläge ofta har ett mer stilla och hett klimat. Klimatet i Greklands bergsområden bjuder inte helt oväntat på något svalare temperaturer än på andra ställen.

Vinter i Grekland innebär mildväder på låglandet och öarna, medan bergen är något svalare, och somliga bergstoppar är till och med snötäckta.

Grekland – inte bara öar

Fler och fler svenskar upptäcker de stora möjligheterna med sista minuten-resor till Grekland, och även om Grekland kanske är mest känt för sin ö-värld och sina stränder, så kan man i landet även njuta av en storslagen natur med gröna berg och ett imponerande landskap. På fastlandet finns allt från grottor och raviner till snötäckta berg och frodiga dalar, vingårdar, olivodlingar och mycket, mycket mer. De flesta tänker säkerligen på kristallklart medelhavsvatten när de hör talas om Grekland, men fastlandet bjuder även på en mängd sjöar och floder där det finns gott om fina möjligheter att upptäcka den grekiska naturen på ett mycket rogivande sätt. För att inte nämna klostren i Meteora som är något utöver denna värld.

Många av Greklands sjöar och floder bjuder på både river rafting, kajak- och kanotpaddling. En aktiv semester är naturligtvis också en möjlighet bland de många sista minuten-resor som finns till Grekland. Reser man dessutom utanför den absoluta högsäsongen så inbjuder ofta klimatet till lite mer aktiviteter än normalt, och varför inte en sista minuten-resa i hälsans tecken, med tennis, volleyboll eller golf på semestern?

Ta chansen!

Generellt kan man säga om sista minuten-resor, att det naturligtvis är en fördel att man kan få resan till ett lägre pris än normalt, vilket för många är den främsta orsaken till att man väljer en sista minuten-resa. En annan fördel som man snabbt kan vänja sig vid är att man inte behöver planera resan så noga, till exempel vilken vecka av sin semester man vill använda till att resa utomlands. Om den svenska sommaren visar sig från sin goda sida, varför då inte utnyttja det, åtminstone en del av semestern?

Det råder dock inga tvivel om att sista minuten-resor till Grekland är omåttligt populärt bland de flesta, unga som gamla, så det är bara att hitta en som passar precis de kriterier du söker.

Travelmarket.se önskar dig en riktigt skön resa!

Hitta en billig sista minuten-resa till Grekland

Sök sista minuten resor med avresa från Danmark, Norge och Finland:
Afbudsrejser til Grækenland | Restplasser til Hellas | Pakettimatkat Kreikka

Sista minuten destinationer i Grekland

Avreseflygplatser till Grekland

Resebolag med sista minuten resor till Grekland

 • Billiga sista minuten-resort med Apollo
 • Billiga sista minuten-resort med Escapeaway
 • Billiga sista minuten-resort med FolkeFerie
 • Billiga sista minuten-resort med Mixx Travel
 • Billiga sista minuten-resort med Nazar
 • Billiga sista minuten-resort med SOLFAKTOR
 • Billiga sista minuten-resort med Sunweb
 • Billiga sista minuten-resort med TripX
 • Billiga sista minuten-resort med TUI
 • Billiga sista minuten-resort med Turkietresor.se
 • Billiga sista minuten-resort med Ving

Vanliga frågor om resor till Grekland

Vilka resebyråer har sista minuten-resor till Grekland?

Sista minuten-resor till Grekland erbjuds av Apollo, Escapeaway, FolkeFerie, Mixx Travel, Nazar, SOLFAKTOR, Sunweb, TripX, TUI, Turkietresor och Ving. Jämför priser här

Vad kostar sista minuten-resor till Grekland?

Priserna för sista minuten-resor till Grekland varierar ständigt. Senast vi kontrollerade priserna var priset kr. 9 795:-. Hitta aktuella priser här

Är sista minuten-resor till Grekland populära?

Ja, sista minuten-resor till Grekland är populära. Våra användare ger destinationen Grekland 4,4 / 5 stjärnor. Ge ditt eget omdöme om Grekland här

Från vilka flygplatser kan jag hitta sista minuten-resor till Grekland?

Du kan resa till Grekland från följande flygplatser: Borlange, Göteborg, Halmstad, Jönköping, Kalmar, Karlstad, Köpenhamn, Luleå (Kallax), Malmö, Norrköping (Kungsängen), Örebro, Skellefteå, Stockholm, Sundsvall (Timrå), Umeå, Växjö-Kronoberg och Visby

Hitta resan till Grekland här

Hitta inspiration till Grekland här

Läs mer på vår blogg