Charterresor  till Korfu

Charterresor till Korfu

Avresedag
Flexibel
+1 vecka
Reslängd
Alla
Från
Alla
Land
Alla länder
Specifikationer
Spec.+ ospec. hotell
Till
Alla resmål
Sök

Romantiska och mystiska Korfu

Bedöm resmål
4,7
(41 omdömen)
På Korfu visar Grekland upp ett av sina vackraste, men också mest annorlunda ansikten. Öns skönhet, liksom det klara vattnet och de långa, mjuka stränderna på västkusten har lockat besökare från när och fjärran i alla tider. Korfu har gjort sig känd som den vackra och så oerhört gröna ön.

Det vackra och gröna landskapet omges av olivlundar, cypressträd och mysiga badvikar. Det milda klimatet och öns subtropiska grönska beror på det fördelaktiga läget vid Greklands västkust där Joniska havet möter Adriatiska hav. Kerkyra är även namnet på dess huvudstad, som är en av de största sevärdheterna på Korfu. Staden finns sedan 2008 på Unescos Världsarvslista.

Korfus vackra stränder

Korfu stoltserar med många bra badstränder Ett smart tips är att hyra bil så hinner man besöka flera stränder på samma dag. En av Greklands bästa stränder heter Glyfada och detta är tack vare sitt otroliga läge, fina vatten och dess faciliteter.

Vid Korfu stad finns Mon Repo-stranden som är en sand/stenstrand. Gouvia och Dassia på östkusten har stenstränder med sandbotten. Ett av Korfus kända landmärken är klostret Vlaxernon som ligger på en liten ö som nås via en gångbro. Ett annat landmärke är klostret och utsikten i Paleokastritsa samt Sidari, känt för sina mystiska och spektakulära sandstensklippor och undervattensgrottor. Den nordöstra delen av ön betraktas av många som vackrast med sina höga berg, mindre vikar med turkosblått hav och otroliga vyer.

Spela golf, rid, och dyk på Korfu

För dig som gillar en aktiv semester är Korfu perfekt. Här finns en av Greklands bästa golfbanor, vackert belägen i Ropadalen cirka 14 kilometer utanför Korfu stad. Detfinns även möjlighet att rida i det fantastiska landskapet som domineras av vackra olivträd.

Åk på Charter till Korfu och upplev en av Greklands vackraste gröna öar!

Charterbolag med charterresor till Korfu

Billiga charterresor med Airtours
Billiga charterresor med Allinc
Billiga charterresor med Hideaways
Billiga charterresor med TripX
Billiga charterresor med TUI
Billiga charterresor med Ving
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK