Resor till Mallorca

Resor till Mallorca

Mallorca har det mesta för charterturisten som inte vill ge sig ut på tidskrävande resor för att hitta sevärdheter eller nya upplevelser. Det är en av anledningarna till att den baleariska ön fortfarande håller sin position som en av Spaniens mest älskade charterdestination.

Billiga resor till Mallorca

Från Stockholm

Från Göteborg

Från Malmö

Billiga resor till Mallorca

 • Urvalda erbjudanden

 • Stockholm

 • Köpenhamn

 • Göteborg

 • Malmö

 • Norrköping (Kungsängen)

BlueSea Piscis
BlueSea Piscis Dubbelrum med balkong eller terrass
Alcudia 15. maj från Stockholm 7 nätter
3 269:- Välj
Africamar Aparthotel
Africamar Aparthotel Dubbelrum med balkong
Can Picafort 4. apr från Köpenhamn 7 nätter
3 281:- Välj
Pierre & Vacances Apartamentos Mallorca Cecilia
Pierre & Vacances Apartamentos Mallorca Cecilia Studio med balkong
Porto Colom 15. maj från Stockholm 7 nätter
3 440:- Välj
BLUESEA Es Bolero
BLUESEA Es Bolero Lägenhet med balkong eller terrass
Cala dor 15. maj från Stockholm 7 nätter
3 532:- Välj
Don Miguel Playa Hotel
Don Miguel Playa Hotel Dubbelrum
Playa de Palma 7. apr från Köpenhamn 7 nätter
3 558:- Välj
BlueSea Cala Millor
BlueSea Cala Millor Dubbelrum med balkong
Cala Millor 4. apr från Köpenhamn 7 nätter
3 573:- Välj
Hipotels Cala Bona Club
Hipotels Cala Bona Club Studio med balkong eller terrass
Cala Bona 15. maj från Stockholm 7 nätter
3 609:- Välj
Pierre & Vacances Mallorca Portofino
Pierre & Vacances Mallorca Portofino Lägenhet med balkong eller terrass
Santa Ponsa 4. apr från Köpenhamn 7 nätter
3 614:- Välj
EIX Lagotel Holiday Resort
EIX Lagotel Holiday Resort Dubbelrum med balkong eller terrass
Playa de Muro 15. maj från Stockholm 7 nätter
3 625:- Välj
Amoros
Amoros Dubbelrum med balkong
Cala Ratjada 4. apr från Köpenhamn 7 nätter
3 647:- Välj
Amazonas Hotel
Amazonas Hotel Dubbelrum Twin (två sängar) med balkong/terrass
El Arenal 15. maj från Stockholm 7 nätter
3 715:- Välj
Hostal Neptuno
Hostal Neptuno Dubbelrum med balkong eller terrass
Mallorca 4. apr från Köpenhamn 7 nätter
3 776:- Välj
Vistasol Apartamentos
Vistasol Apartamentos Premium lägenhet (1 sovrum)
Palma Nova / Magaluf 4. apr från Köpenhamn 7 nätter
3 829:- Välj
Aparthotel Marina Drach
Aparthotel Marina Drach Dubbelrum (poolutsikt) med balkong
Porto Cristo 15. maj från Stockholm 7 nätter
3 894:- Välj
Hotel Amic Gala
Hotel Amic Gala Dubbelrum med balkong
Can Pastilla 4. apr från Köpenhamn 7 nätter
3 952:- Välj
Zafiro Cala Mesquida
Zafiro Cala Mesquida Studio
Cala Mesquida 4. apr från Köpenhamn 7 nätter
4 067:- Välj
PortBlue Club Pollentia Resort & Spa
PortBlue Club Pollentia Resort & Spa Dubbelrum
Puerto de Pollensa & Pollensa 20. apr från Göteborg 7 nätter
4 458:- Välj
Ona Cala Pi Club Aparthotel
Ona Cala Pi Club Aparthotel Tvårumslägenhet
Llucmajor 6. apr från Göteborg 7 nätter
4 495:- Välj
Zafiro Mallorca
Zafiro Mallorca Tvårumslägenhet med balkong
Ca´n Picafort 13. apr från Malmö 7 nätter
5 045:- Välj
BQ Belvedere
BQ Belvedere Dubbelrum
Cala Mayor 18. maj från Norrköping (Kungsängen) 7 nätter
9 572:- Välj
Bedöm resmål (79 omdömen)
4.4

Magiska Mallorca

Mallorca har det mesta för charterturisten som inte vill ge sig ut på tidskrävande resor för att hitta sevärdheter eller nya upplevelser. Det är en av anledningarna till att den baleariska ön fortfarande håller sin position som en av Spaniens mest älskade charterdestination.

Balearerna ligger mitt i Medelhavet och är en del av Spanien, och Mallorca är den största av öarna i ögruppen.

Mycket tidigt blev Mallorca känt som charterns resmål nummer ett, och destinationen var nästan synonym med Danmarks stora charterkung Simon Spies. Han var bland de första som arrangerade resor till ön, som snabbt blev känt för sina ökända grisfester.

Så är det tack och lov inte längre, och efter några år med dåligt rykte så är Mallorca åter igen ett av Europas mest populära charterresmål. Ön har blivit något av ett statusområde, och man skall inte bli förvånad om man springer på en tv-stjärna, en känd rockmusiker eller ett par fotomodeller. Många celebriteter från hela Europa bor numera på ön.

Mallorca har fördelen av att vara belägen mitt i Medelhavet. Sommarvädret bjuder tack vare öns läge på temperaturer omkring 30 grader – och i princip inget regn. Speciellt på Mallorcas norra kust vid Alcudia finner man många barnvänliga stränder, som besöks år efter år av barnfamiljer som vill vara säkra på många soltimmar, härligt badvatten och mjuka sandstränder.

Man räknar med att hundratusentals svenskar reser till ön varje år, och det totala antalet turister uppgår till omkring 10 miljoner – varje år! Ändå så känns Mallorca alltid nyputsat, rent och fräscht, och stora resurser investeras för att hålla en hög standard på ön, oavsett om det gäller infrastruktur eller personal på de många semesteranläggningarna.

Balearerna

Många svenskar reser till Mallorca flera gånger under sitt liv. De ser ofta Mallorca som deras primära charterresmål, och använder Mallorca som utgångspunkt för att besöka de andra öarna i ögruppen: Ibiza, Formentera eller Menorca.

Ibiza är världsberömt som party-ön över alla andra – och naturligtvis inte utan anledning. Här är det fart och fläkt alla tider på dygnet, och speciellt unga resenärer från hela Europa vallfärdar till ön för att träffa likasinnade och festa under Medelhavets stjärnhimmel. Det är här livet flyger i ultrarapid genom natten och inte sällan festar ungdomarna långt in i gryningen.

Om man är ute efter lite mer stillsamhet och vill koppla av och uppleva det lokala ö-livet så är Menorca en given destination. Ön är långtifrån Mallorcas massturism, och det råder en gemytlig atmosfär över ön, som ofta upplevs som det genuina Balearerna.

Den tredje ön i raden är Formentera, som tillsammans med de övriga öarna i Balearerna till viss del är självstyrande i förhållande till Spanien.

Formentera är den minsta av öarna, och här finns några helt fantastiskt romantiska stränder. Formentera ser inte så många turister, och här råder en mycket avslappnad atmosfär, så en dagstur till ön ger ett välkommet andrum på semestern.

Aktiv på Mallorca

Många väljer att hyra cykel eller skoter för att vara lite mer aktiv på semestern, och för att kunna köra runt på den härliga ön och se lite mer av landskapet.

Över hela Mallorca finns också flera vandringsleder, och många turister väljer att snöra på sig vandringskängorna och ge sig iväg på utflykt i naturen. Det är ett närmast meditativt sätt att uppleva öns geografi, natur och kulturhistoria på.

Andra växlar upp ytterligare och deltar i Mallorcas årliga maratonlopp, som ständigt växer och får fler och fler deltagare. Naturligtvis kan man som turist också bara ge sig iväg på en kortare joggingtur på egen hand. Rutterna på Mallorca är mycket varierade, och här finns olika svårighetsgrader för både unga, äldre, rutinerade och nybörjare.

Mallorca bjuder på en rad sevärdheter, exempelvis den vackra katedralen i regionens huvudstad Palma. Överallt finns borgar och kloster som berättar om svunna tiders mer oroliga förhållanden på öarna. Därutöver är Palma också en bra stad att shoppa i, umgås med vänner över en fika eller middag, eller bara promenera runt i. Naturligtvis kan man här också finna den perfekta restaurangen för att njuta någon kulinarisk läckerhet ur det spanska köket.

Barnfamiljer brukar ofta uppskatta möjligheten att ta med sig barnen till något spännande vattenland, och finns i det närmaste oändligt med möjligheter. Mallorca har haft många år på sig att utveckla charterturismen, och här finns i princip allt en barnfamilj kan önska sig av en härlig semester med hela familjen.

Det är nästan onödigt att nämna det självklara, men en klassisk charterdestination som Mallorca har naturligtvis också stränder för varje smak och ålder, och här finns alla typer av vattensporter man kan tänka sig. Stränderna tillgodoser de flesta behov, oavsett om det rör sig om vattenskoter, windsurfing, dykning eller snorkling, eller kanske bara en omgång beachvolley med vännerna.

Nattliv på romantiska Mallorca

Mallorca har alltid lockat både de festglada unga och de stillsammare äldre gästerna. Singlar och par som velat dansa sig genom natten har haft fått se sina drömmar gå i uppfyllelse, för Mallorca har alltid rättat sig efter den för tiden rådande musik- och stilsmaken. Här finns något för alla som ger sig ut i natten till någon av de många barer, diskoteket och nattklubbar som finns på Mallorca.

Man behöver bara ge sig ut i Mallorcas festliga och mycket färgglada nattliv, och innan man vet ordet av så blomstrar romantiken och man möter nya människor. Natten är skön under Mallorcas klara stjärnhimmel, och att njuta av livet står inte helt sällan högst upp på menyn!

Charterresor till Mallorca blir aldrig omoderna – det är ”charter classico”.

Sök charterresor med avresa från Danmark och Norge:
Charterrejser til Mallorca | Charterreiser til Mallorca

Andra resmål till Baleariska Öarna

Charterbolag med charterresor till Mallorca

 • Billiga charterresor med Escapeaway
 • Billiga charterresor med SOLFAKTOR
 • Billiga charterresor med Sunweb
 • Billiga charterresor med TripX
 • Billiga charterresor med TUI
 • Billiga charterresor med Ving