Sista minuten till Paros

Sista minuten till Paros

Billiga sista minuten resor till Paros

Från Köpenhamn

Ovanstående priser är de billigaste från första möjliga avresedag och 4 veckor framåt.
Bedöm resmål (274 omdömen)
4.6

Ta en paus i vardagen och besök fantastiska Paros – boka din resa här!

Längtar du efter sol och värme, och något nytt och annorlunda att besöka, så vänta inte med att boka en resa till den grekiska ön Paros!

Ön är den tredje största i Kykladerna, och ligger nära den turkiska gränsen. Här finns gott om soltimmar, som kan njutas på någon av öns vackra och kilometerlånga stränder.

Paros har det mesta man kan önska av en semester, inklusive ett frodigt lågland där det odlas vete, oliver, druvor, citrusfrukter och grönsaker. I höjderna finns kalkstensbergen, där man brutit marmor sedan urminnes tider. Paros bjuder dessutom på små mysiga byar, och gott om böljande kullar med tillhörande vinmarker, där bland annat det traditionella vinet produceras.

För de som vill vara aktiva på sin semester, så finns det ett brett urval av vattensportsaktiviteter på Paros. Under hela sommaren finns också de traditionella vin- och fiskfestivalerna att delta i, och något som är mycket populärt – inte minst bland turister. Är du mer semestertypen som gillar att bara ligga och slappa i en solstol, medan huden blir gyllenbrun och humöret är på topp, så är Paros ett drömresmål. Här finns det azurblå havet så långt ögat når, och stränderna bjuder på en fantastisk utsikt över det klara Medelhavet.

Paros är en ö med historia
Paros är tveklöst en mycket vacker ö, men rymmer också en spännande och betagande historia. Ön var redan ett par tusen år f. kr. ett mycket viktigt centrum för de kykladiska och övriga grekiska ögruppers kulturer. Paros både var och är vida berömt för sin fantastiskt vita och semitransparenta parian-marmor, som använts bl.a. till skulpturer, byggnadsverk och till och med till Napoleons grav i Paris.

Stora marmorbrott med små underjordiska gångar finns än i dag bevarade, och ön gömmer rester av flera helgedomar i form av bl.a. tempel. På öns norra sida finns dessutom utgrävt en mykensk fästning, och på öns arkeologiska museum finns flera fragment av kända marmorinskriptioner.

Sök sista minuten resor med avresa från Danmark och Norge:
Afbudsrejser til Paros | Restplasser til Paros

Sista-minuten resor till Grekland

Hitta resan till Paros här

Läs mer på vår blogg