Sista minuten till Rhodos

Sista minuten till Rhodos

Rhodos är ett fantastiskt resmål ...

Bedöm resmål
4,6
(231 omdömen)
.... vilket miljoner svenskar redan upptäckt, och med en billig sista minuten resa får du möjligheten att på en och samma resa uppleva allt från fantastiska badstränder, till synes oändligt med soltimmar, unikt stads- och kulturliv, svårslagna kulinariska upplevelser och inte minst en fantastisk natur.

Kristallklart vatten, gyllene stränder och härlig semesterstämning

Rhodos ligger i det soligaste hörnet av Grekland, och vädret här är inget mindre än fantastiskt. Om du gillar fart och fläkt, så är både Rhodos stad och Faliraki passande resmål. Med en billig sista minuten resa till Faliraki, får du uppleva vad som många betraktar som den bästa stranden på hela Rhodos, och här finns en mängd strandaktiviteter, exempelvis bungyjump och vattenskidor.

Vill du hellre ha en lite mer stillsam och avkopplande semester, är städerna Lindos, Pefkos och Kalithea att rekommendera. Om du är ute efter surfing och vindsurfing, är det stränderna vid Trianda och Ixia som gäller. Stränderna på Rhodos är antingen ljusa sandstränder eller småstensstränder, och alla badställen bjuder på samma härliga, klara vatten. De små stenarna ser till att skapa levande och färgglada stim av fiskar precis vid vattenkanten – en eftertraktad strandegenskap för dig som gillar att snorkla.

Överallt finns också barnvänliga aktiviteter, och kvällarna njuts med fördel på någon av de många lokala tavernorna. Med humana priser och mycket lokalproducerat kan du njuta ett gott glas vin, Retsina eller en kall öl, och varför inte en härlig måltid med skaldjur från Medelhavet, utan att plåga varken samvetet eller plånboken.

Rhodos stad

Atmosfären i Rhodos andas medeltid, charm och folkliv, och i Rhodos stad finner du en mängd oemotståndliga kaféer, inbjudande restauranger och ett festligt nattliv. Här finns fantastiska butiker med kläder, handarbeten och souvenirer, och i den gamla stadsdelen sker kommersen på små, trevliga och trånga gator, mitt bland de storslagna byggnaderna som ger Rhodos stad sin unika prägel.

Rhodos stad är flera tusen år gammal, och det var vid stadens hamn som den enorma statyn Kolossen skulle ha stått – statyn som avbildade solguden Helios. I dag fungerar hamnområdet som en lokal träffpunkt, och här samlas man helt enkelt för att träffas, språkas och umgås på typiskt avslappnat grekiskt manér.

För att ta del av denna unika atmosfär behöver du bara boka en billig sista minuten resa till Rhodos. Här väntar sedan en uppsjö läckra restauranger, barer och kaféer, och de flesta soltörstiga svenskar säger inte nej till att njuta en kall öl i den grekiska kvällsbrisen, och blicka ut över båtarna som guppar i hamnen.

Om du bara skall besöka en sevärdhet i Rhodos, så är ”Stormästarens Palats” (Palace of the Grand Master of the Knights of Rhodes) något att varmt rekommendera. Det tilltalar både barn och vuxna, och har både en fascinerande historia och en intressant arkitektur. Rhodos stad är naturligtvis mycket mer än urgammal kultur, och staden bjuder på allt från spännande marknader och intressanta museer, till vackra kyrkor och andra historiska byggnader.

Ö-luffning, biltur och fjärilar

Om du vill ha en dag med verklig avkoppling, så åk en tur till den lilla ön Tilos. Det är som att kliva tillbaka i tiden när du kommer till ön, för här finns knappast mycket mer än total stillsamhet. Ta gärna en lång promenad och runda av med god måltid i hamnen, innan du vänder tillbaka till Rhodos.

På Rhodos kan det vara en god idé att hyra en bil och köra en tur runt ön. Visst finns jeep-safari och allehanda andra aktiviteter att tillgå, men varför inte köra en runda på egen hand? På så sätt kan du stanna på de ställen du själv vill, och uppleva Rhodos precis på det sätt du själv vill. Du kan köra upp i bergen, som ligger mitt på Rhodos, se de små lokala byarna, och hitta fantastiska utsiktspunkter på vägen.

Besök gärna fjärilsdalen, som ligger ungefär 20 km från Rhodos stad. Tusentals med fjärilar samlas i denna gröna dal under sommaren, och det är en oförglömlig syn att se alla de vackra, färgglada fjärilarna sitta i stora grupper på träd, och i buskar och bland blommor. Det finns också fina vandringsmöjligheter i fjärilsdalen och i närliggande omgivningar.Sök sista minuten resor med avresa från Norge och Danmark:
Restplasser till Rhodos | Afbudsrejser til Rhodos

Resebolag med sista minuten resor till Rhodos

Sista minuten resor med Airtours
Sista minuten resor med Allinc
Sista minuten resor med Apollo
Sista minuten resor med Detur
Sista minuten resor med Escapeaway
Sista minuten resor med Mixx Travel
Sista minuten resor med Nazar
Sista minuten resor med NordcoTours
Sista minuten resor med SOLFAKTOR
Sista minuten resor med Sunweb
Sista minuten resor med TripX
Sista minuten resor med TUI
Sista minuten resor med Turkietresor.se
Sista minuten resor med Ving
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.