Charterresor till Rhodos

Charterresor till Rhodos

Som en av de ursprungliga charterdestinationerna bär Rhodos också på hemligheten bakom den ultimata charterresan: sol, strand, stadsliv och vacker natur. De flesta svenska charterturisterna känner till den grekiska ön Rhodos, som ligger i Greklands soligaste område. Charterresor var i många år synonymt med ön Rhodos, som svenskarna raskt tog till sig som sin egen ö.

Billiga resor till Rhodos

Från Stockholm

Från Göteborg

Från Köpenhamn

Billiga resor till Rhodos

 • Urvalda erbjudanden

 • Stockholm

 • Köpenhamn

 • Göteborg

 • Norrköping (Kungsängen)

Manousos
Manousos Dubbelrum
Rhodos, Rhodos, Rhodos och Kos, Grekland 27. sep från Stockholm 7 nätter
3 698:- Välj
Sea Melody
Sea Melody Dubbelrum
Ialyssos, Rhodos, Rhodos och Kos, Grekland 27. sep från Stockholm 7 nätter
4 533:- Välj
Katsaras Bayside Hotel
Katsaras Bayside Hotel Studio Rum
Kremasti, Rhodos, Rhodos och Kos, Grekland 14. okt från Stockholm 7 nätter
4 795:- Välj
Epsilon
Epsilon Tvårumslägenhet
Kalithea, Rhodos, Rhodos och Kos, Grekland 27. sep från Stockholm 7 nätter
5 277:- Välj
Tivoli Hotel Rhodes
Tivoli Hotel Rhodes Dubbelrum med balkong/terrass
Faliraki, Rhodos, Rhodos och Kos, Grekland 18. okt från Stockholm 7 nätter
5 515:- Välj
Argiro Village
Argiro Village Standard studio
Afandou, Rhodos, Rhodos och Kos, Grekland 18. okt från Stockholm 7 nätter
5 625:- Välj
Lardos Bay Hotel
Lardos Bay Hotel Standardrum
Lardos, Rhodos, Rhodos och Kos, Grekland 18. okt från Stockholm 7 nätter
5 875:- Välj
Auberge 32
Auberge 32 Dubbelrum
Rhodos by, Rhodos, Rhodos och Kos, Grekland 12. nov från Köpenhamn 7 nätter
5 884:- Välj
Stella Hotel
Stella Hotel Studio
Pefkos, Rhodos, Rhodos och Kos, Grekland 12. okt från Göteborg 7 nätter
6 808:- Välj
Kresten Palace
Kresten Palace Dubbelrum
Kallithea, Rhodos, Rhodos och Kos, Grekland 26. okt från Norrköping (Kungsängen) 7 nätter
8 903:- Välj
Bedöm resmål (66 omdömen)
4.5

Charterresan går till Rhodos

Som en av de ursprungliga charterdestinationerna bär Rhodos också på hemligheten bakom den ultimata charterresan: sol, strand, stadsliv och vacker natur. De flesta svenska charterturisterna känner till den grekiska ön Rhodos, som ligger i Greklands soligaste område. Charterresor var i många år synonymt med ön Rhodos, som svenskarna raskt tog till sig som sin egen ö.

Över hela ön är historien synlig, och om man älskar historier om forntida tempelriddare så har man kommit till rätt ställe! Rhodos är i mytologin känt för Kolossen på Rhodos, som skall ha stått i huvudstadens hamn.

En charterresa till Rhodos innebär många upplevelser och en härlig badsemester.

Strandliv på Rhodos

De kräsna charterresenärerna åker till Rhodos, för här får man garanterat sköna, gyllene stränder med kristallklart och azurblått vatten.

De flesta stränderna på Rhodos är ljusa eller gyllene sandstränder, men man kan också hitta stränder med småsten som ofta är mycket intressanta för de som dyker eller snorklar. Vid dessa typer av stränder finner man ofta gott om vackra, färgglada fiskar som simmar nära strandkanten.

Resenärer som gillar surfing eller windsurfing, beger sig ofta till stränderna Trianda och Ixia. Här är förhållandena för vattensport nämligen fantastiska. Barnfamiljer som vill ha mer långgrunda stränder, kan också finna dessa på många platser runtom ön.

Vid de flesta stränder finns möjlighet att gå på en taverna och njuta den läckra grekiska Medelhavskosten, och självklart tillsammans med ett glas raki, retsina eller en svalkande öl.

Aktiviteter på Rhodos

Rhodos har varit charterdestination i så många år att alla tänkbara aktiviteter finns klara till turisterna. Samtidigt har Rhodos upplevt en period med fokus på kvalitet, så det finns goda möjligheter till förstklassiga upplevelser.

Exempelvis kan man hoppa bungyjump, om man törs, eller ge sig ut på vattenskidor. Många väljer dock bara att slappa på stranden eller ge sig iväg på en promenad i det vackra naturlandskapet.

Om man vill njuta lite extra, så kan en tur till den lilla ön Tilos rekommenderas. Här transporteras man tillbaka till en annan tid, och stress är ett tämligen okänt begrepp på denna ö. Många besökare avnjuter en middag i hamnen innan turen går tillbaka till Rhodos igen.

Rhodos är också ett perfekt resmål för dig som vill hyra bil. En tur runt ön på egen hand ger större möjligheter för unika upplevelser än en traditionell jeep-safari. I bergen ligger flera genuint vackra småbyar, och härifrån har man också en bedårande utsikt.

Den kända fjärilsdalen är en attraktion som ligger omkring 22 kilometer från Rhodos stad. I den gröna dalen finner man fjärilar i alla regnbågens vidunderliga färger, och de flyger omkring och landar på buskar och blommor. Man känner sig nästa som Adam och Eva i paradisets trädgård.

Historiska Rhodos

Om man hör till den grupp av turister som vill åka ut i upplevelsernas land, så kommer man uppskatta den sköna atmosfären av tempelriddarliv och medeltid. Det gamla Rhodos vittnar om en tusenårig historia utan motstycke.

Rhodos är vida känt som riddarnas ö, och inflytandet och den historiska makten ses tydligt i de gamla borgarna och fästningarna som finns utspridda över ön.

Man kan heller inte säga Rhodos utan att säga Kolossen på Rhodos. Enligt legenden skall den enorma statyn av solguden Helios ha stått vid stadens hamn.

Den gamla stadsdelen är en upplevelse i sig. Turister älskar den charmiga staden för dess trevliga mysiga och smala gator. I staden finner man en mängd läckra restauranger, och speciellt fiskrestaurangerna har ofta något utöver det vanliga att bjuda på. Medelhavet levererar maten ända fram till dörren!

God grekisk mat kan med fördel njutas med ett lokalt vin eller ett glas svalkande öl. När man ändå sitter ute, kan man också passa på att betrakta folklivet. När man sitter där med sin öl eller sitt glas vin i handen och blickar ut över folklivet, så förstår man plötsligt vad livet går ut på – och varför charterresor till Rhodos alltid har varit så enormt eftertraktade.

Som varje grekisk stad med respekt för sig själv har Rhodos naturligtvis också en rad fina museer, vackra moskéer och kyrkor, och livliga teatrar som besökare kan ta del av.

Om man är upplagd för fart och fläkt, så är såväl Rhodos stad som Faliraki fantastiska ställen att besöka för den som vill ge sig ut i natten och låta sig förföras av det grekiska nattlivet.

Sök charterresor med avresa från Danmark och Norge:
Charterrejser til Rhodos | Charterreiser til Rhodos

Charterresor och billiga resor till Grekland

Charterbolag med charterresor till Rhodos

 • Billiga charterresor med Airtours
 • Billiga charterresor med Apollo
 • Billiga charterresor med Escapeaway
 • Billiga charterresor med Mixx Travel
 • Billiga charterresor med Nazar
 • Billiga charterresor med SOLFAKTOR
 • Billiga charterresor med Sunweb
 • Billiga charterresor med TripX
 • Billiga charterresor med TUI
 • Billiga charterresor med Turkietresor.se
 • Billiga charterresor med Ving

Hitta resan till Rhodos här

Läs mer på vår blogg