Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Skottland med Orkney & Shetlandsøer

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 2 145:- Från 1 755:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Skotland
Invånare
5.1 milljoner

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Vädret i Skotland ändrar sig snabbt - ena minuten skiner solen och andra minuten regnar det. Maj och juni är de bästa månaderna att resa eftersom det inte regnar så ofta i de som i de övriga månaderna, men ta med dig paraply för säkerhets skuld! Östkusten är oftast kall och torr medans västkusten är mild och blöt. Vädret i bergen varierar väldigt mycket, så ta med dig ordentligt med kläder och utstyrsel. Medeltemperatur Januari 3-5º C Juli 13-15º C

Reselitteratur

Lonely Planet, Lonely Planet Scotland, Insight Guide to Scotland, Scotland the Rough Guide, Scotland Where to stay hotels and guesthouses 2000.

Lokala förhållanden

Top

Övernattning / Hotell

Top
Det finns bra övernattningsmöjligheter i Skotland. "Bed & Breakfast", vandrarhem, hotell, lägenheter, stugor m.m. Den skotska turistbyrån använder stjärnor för att anslå kvaliteten på övernattningsmöjligheterna: ***** Enastående **** Utmärkt *** Mycket bra ** Bra * Ok Beställ hotell i Skottland med Orkney & Shetlandsøer här

Lokal transport

Top

Särskilda förhållanden

Top
Det finns ganska många drogbaserade brott i Skotlands största städer. Akta dig och ha inte värdefulla saker med dig när du går ut så tjuvarna frestas onödigt! Det finns tiggare i de stora städerna, och det kan hända att de frågar om pengar. Ge de pengar endast om du känner för det. Det finns mycket myggor under sommaren - speciellt i höglandet. Se till att ha på dig kläder som täcker hela kroppen och använd ljusa färger.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.