Resguide till Södra Mexiko

- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
El sur

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Det är bäst att hålla sig ifrån den sydliga delen av Mexico från maj till oktober. I dessa månader bliver det olidligt varmt och fuktigt i området, och värmen är så trykkande, att det knappast hjälper att hoppa i vattnet. Till gengäld är det otroligt härligt i det resterande halvår (från oktober till maj).

Lokala förhållanden

Top

Kultur och underhållning

Det finns massor av underholdning i den sydliga delen av Mexico, speciellt i Acapulco. På kvällen och natten bliver staden till ett paradis av kulörta lampor, discoteque, kasino, barer och hög musik. Från Plaza de la Quebrada kann man se de berömda dykarna, som springer ner i en smal bugt från 45 meters höjd. Det är också möjligt att komma till tjurfäktning.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns massor av hoteller i den sydliga delen av Mexico i olika prislägen. I Acapulco dominerar lyxhotellerna, men i downtown i Acapulco kann man också hitta billiga övernatningsställen. Det är också möjligt att hitta ett gästhus (de såkallade casas de huespedes) och campingplatser i området. Beställ hotell i Södra Mexiko här

Lokal transport

Top
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.