Charterresor  till Costa Brava

Charterresor till Costa Brava

Soliga Costa Brava

Bedöm resmål
4,5
(75 omdömen)
Åk på charterresor till soliga Costa Brava med sina orörda vikar, den utmärkta dykningen, dess omväxlande kustlinje och mysiga vikar. Det har blivit en favorit för familjer, par och grupper som söker en billig semester. Costa Brava är den nordligaste av Spaniens kuster, den gränsar till Pyrenéerna och Medelhavet och eftersom flygresan från Sverige är kort är det en perfekt destination för en semester i solen. Åk på charterresor till Costa Brava och bli förälskad i kuststräckan!

Costa Bravas vackra vyer

På "den vilda kusten" är landskapet dramatiskt med hisnande vackra klippor och små badvikar. Badorterna ligger tätt längs med hel kusten, från franska gränsen i norr till Barcelona i söder. Du äter och dricker fantastiskt gott – det katalanska köket är inspirerat av det franska och bjuder på en mix av Medelhavets råvaror. ”Pan con tomate”, grillade sardiner, och färsk fisk är alla typiska maträtter från Katalonien. Prova gärna rödvinet från Penedés.

Charterresor för att upptäcka Dalí-land

Staden Figueres, som ligger två mil från franska gränsen, är känd och välbesökt utav en anledning, Salvador Dalí. Denna konstnärs verk finns att beskåda på det välkända museet. I den lilla fiskebyn Cadaques finns också ett mindre Dalí-museum. Byn i sig är mycket besöksvärd och här möts du av vackra kalkhus och fiskebåtar i alla regnbågens färger. Stanna och ät lunch i någon av de små tapasbarerna som kantar kustlinjen.

En annan pärla längs Costa Brava är Tossa de Mar. Det är en familjefavorit med en mysig gammal stadskärna från 1100-talet och den vackra, hästskoformade stranden. Byn kallades en gång i tiden för ”Det blå paradiset” av konstnären Chagall, och det är lätt att förstå varför när du själv får uppleva byn.

Charterresor till Costa Brava bjuder på upplevelser och nöjen för alla!

Charterbolag med charterresor till Costa Brava

Billiga charterresor med Escapeaway
Billiga charterresor med TripX
Billiga charterresor med Ving
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.