Solnedgångsbild av en färgglad park med unik arkitektur och promenerande människor.

Billiga flygbiljetter till Barcelona

Bra!
Du har nu prisgaranti
på denna sökning!
Avresa från
Destination
Avresa
 
Hemresa
 
Avresa från
Destination
Avresa
 
 
 
 
 
Resenärer
1 vuxen
Vuxna
-
Barn
-
Barnets ålder 1
-
Barnets ålder 2
-
Barnets ålder 3
-
Barnets ålder 4
-
Barnets ålder 5
-
Barnets ålder 6
-
Barnets ålder 7
-
Barnets ålder 8
-
Barnets ålder 9
-
Sök
Resetyp:Retur
  • Retur
  • Enkel resa
  • Flera resmål
Biljettyp:Ekonomi
  • Ekonomi
  • Ekonomi plus
  • Business Class
  • Första klass

Billiga flygresor till Barcelona

Ovanstående priser har hittats av våra användare under de senaste 30 dagarna och kan ha ändrats.
12. sep 15. sep
ARN
BCN
BCN
ARN
SAS Direkt
Vueling Airlines Direkt
Från kr. 915:- Välj
12. sep 19. sep
ARN
BCN
BCN
ARN
Wizz Air 1 stopp
Norwegian Air Direkt
Från kr. 1 166:- Välj
15. sep 22. sep
ARN
BCN
BCN
ARN
Wizz Air 1 stopp
Vueling Airlines Direkt
Från kr. 1 173:- Välj
23. aug 25. aug
ARN
BCN
BCN
ARN
Norwegian Air Direkt
Vueling Airlines Direkt
Från kr. 1 199:- Välj
26. jul 3. aug
GOT
BCN
BCN
GOT
Lufthansa 1 stopp
Swiss 1 stopp
Från kr. 1 301:- Välj
24. jul 28. jul
GOT
BCN
BCN
GOT
Lufthansa 1 stopp
Brussels Airlines 1 stopp
Från kr. 1 304:- Välj

Stränder och sevärdheter i Barcelona

Barcelona är ett av svenskarnas absoluta favoritresmål, och det är naturligtvis inte utan anledning att det förhåller sig så. En storstad med en så livsglad själ, så många sevärdheter och attraktioner, så vänliga och gästfria människor, så många läckra restauranger, så mycket fotboll i världsklass och så många fantastiska stränder – det är svårt att inte bli förälskad i Barcelona!

Enastående storstadsliv i Barcelona

Platsen där Barcelona ligger, har faktiskt fungerat som stad i långt mer än 2 000 år, och dess långa historia har i hög grad varit med om att göra Barcelona till den stad den är i dag.

Barcelona ligger i den del av Spanien som heter Katalonien, och de lokala invånarna brukar kallas för Katalaner. De älskar sin stad, och de älskar att visa upp den, så att besökare kan uppleva allt det som staden har att erbjuda. Det är svårt för stadens besökare att inte gripas av den oemotståndliga atmosfär och de många möjligheter och sevärdheter som finns här. Som resenär får du inte missa att ta en promenad på Barcelonas stora boulevard, La Rambla, eller som vi säger på svenska; Ramblan. Här kan du njuta en kopp kaffe eller ett glas gott vin på något av de många kaféerna, innan du tittar runt i butikerna eller gatustånden. Upplev hur konstnärer och musiker försöker att få stadens besökare att upptäcka just sina verk och föreställningar. Här råder en mycket levande stämning, och överallt finns något nytt att upptäcka, och något som fångar ditt intresse eller lockar din uppmärksamhet. Precis som i resten av staden finns här en helt fantastisk aura av den kreativitet och det bohemliv som är så unikt för Barcelona.

Barcelona – stadens största sevärdheter

Det finns så otroligt mycket spännande och nyskapande arkitektur i Barcelona, och ingen annan plats i världen beskriver detta bättre än La Sagrada Família – Gaudis arkitektoniska pärla, som tveklöst är Barcelonas största turistattraktion. Kyrkan är ännu inte färdigställd – efter mer än 125 års konstant byggande!

Besök också Barcelonas gamla kvarter, också kallat de gotiska kvarteren, där du finner den berömda matmarknaden, La Boqueria, som bjuder på ett imponerande urval av frukt och grönsaker, läckra, lokala delikatesser, lufttorkad skinka, spanska bröd och en mängd andra lokala specialiteter. Maten i sig är en oemotståndlig upplevelse i Barcelona, och staden har några av Spaniens bästa restauranger, kaféer och barer. Det är också i de gamla kvarteren som Ramblan ligger, samt de mycket vackra och stämningsfulla platserna Plaça Sant Jaum och Plaça Sant Felip Neri.

När du vill uppleva något annat än Barcelonas pulserande stadsliv, kan det vara en god idé att besöka stadens härliga stränder. Det är detta som är så fantastiskt med Barcelona, att här finns både en skön stad med all världens möjligheter, samtidigt som du kan ha en skön badsemester. Kan det bli så mycket bättre?!

Så skynda dig att packa väskan, leta fram en billig flygbiljett, och se fram emot en härlig semester i en av Spaniens verkliga semesterpärlor.

En aktiv semester i Barcelona

Barcelona ligger i ett mycket naturskönt område mellan de gröna bergen och det blå Medelhavet. Det kan varmt rekommenderas att hyra cyklar och ta en tur i landskapet runtomkring, eller ge sig ut på kajaktur på havet och uppleva Barcelona från vattnet. Du kan också dyka eller segla utanför kusten, eller hoppa på någon av de arrangerade utflykterna, som exempelvis erbjuder vandring i Pyrenéerna – den vackra bergskedjan som ligger norr om Barcelona, och som skiljer Spanien från Frankrike.

Reser du till Barcelona med barn, eller om du själv har kvar barnasinnet, så är ett besök i den 100 år gamla Tibidabo Amusement Park en fantastisk upplevelse. Här finns bland annat olika rutschkanor, karuseller och underhållande föreställningar. Parken har något för alla åldrar, och det är lätt att få flera timmar att gå här.

Om du vill ha en upplevelse lite utöver det vanliga, så skall du köpa dig en biljett till Barcelonas stolthet, den världsberömda fotbollsklubben FC Barcelona, som spelar sina hemmamatcher på legendariska stadion Camp Nou.

Populära flygplatser med avresa till Barcelona

Mest populära flygplatserna i Spanien

Populära resmål i Sydeuropa