Charterresor  till Spanien

Charterresor till Spanien

Spanien – charter classico

Bedöm resmål
4,5
(67 omdömen)
Den första charterresan gick för väldigt många svenskar till Spanien. Efter några år med vikande popularitet är landet nu tillbaka med upprustade hotell och stora satsningar på turismen.

Då Simon Spies för ett halvt århundrade sedan öppnade svenskarnas ögon för chartervärlden så stod Spanien högst upp på programmet. Det fanns naturligtvis en god anledning till detta - landet hade allt som soltörstiga skandinaver kunde önska sig; avslappning, solsken och strandliv, och god mat och dryck till förnämliga priser.

Spanien har fortfarande allt detta, men annars är det inte mycket som minner om det som var. Den stora charterkungen Simon Spies har gått i graven för länge sedan, och i dag finns tusentals aktörer som erbjuder charterresor till Spanien.

Genom att använda Travelmarket.se så får du full överblick över resemarknaden och finner enkelt det billigaste och bästa reseerbjudandet.

Landet Spanien

Lyckligtvis är de flesta svenskar numera överens om att Spanien har mer att erbjuda än forntidens berömda grisfester.

Klimatet i Spanien är mycket varierat, och det är tack vare läget på den Iberiska halvön, och naturligtvis på grund av landets storlek. Generellt så har Spanien ett varmt och mycket torrt klimat och som till stor del påverkas av Medelhavet. Vintrarna är oftast milda och ackompanjeras av ljumma regnskurar.

Spanien är ett vackert land med sina berg, öknar, frodiga ängar, vykortslika kustområden och historiska städer. I norr gränsar landet mot Frankrike och Andorra, och i väster mot Balearerna, med Mallorca och Ibiza som de kanske mest kända resmålen.

De södra delarna av Spanien består av Kanarieöarna, där de kanske mest kända tillhör Teneriffa, Gran Canaria, Lanzarote och Fuerteventura. Många sportintresserade känner till Kanarieöarna från att ha besökt Playitas – en semesteranläggning med över 40 olika sportaktiviteter.

Spanien är inte bara sol och San Miguel

Resenärer i Spanien överraskas ofta av hur varierat och annorlunda landet är. Stränderna på Kanarieöarna kan vara svarta eller vita, och på andra platser i Spanien finner man härliga, gyllene och vita sandstränder. Några är massivt befolkade av turister på semester, medan andra ligger helt öde.

Städerna är lika annorlunda och olika som de människor som bor här. Spaniens huvudstad är Madrid, och den ligger centralt i landet. Madrid har många storslagna monument och slott, som vittnar om landets förhistoriska tid som betydelsefull kolonialmakt. Den spanska regeringen och monarken håller till här. Madrid har ett pulserande storstadsliv i nivå med London och Berlin, och många besökare blir positivt överraskade av den internationella och kosmopolitiska atmosfär som finns i Spaniens huvudstad.

Barcelona är den andra stora och mycket betydelsefulla staden. Det är en av charterturisternas absoluta favoritdestinationer, och staden är uppskattad och älskad för sin utmärkande och progressiva stil. Arkitekten Gaudi personifierar stadens atmosfär med sina många och vackra verk. Barcelona bjuder också, tack vare sitt läge, på absolut närhet till Medelhavets sköna vatten och stränder. Här njuter turister och Barcelona-bor året runt, och stränderna rymmer en mängd olika aktiviteter. De flesta väljer dock att bara slappna av och njuta av den varma medelhavssolen.

Andalusiens städer Sevilla, Granada och Cordoba, för att blott nämna några, lockar varje år turister i tusental. Denna del av Spanien vittnar om en tid då landet var ockuperat av de muslimska morerna.

Valencia med Costa Blanca lockar många badgäster, som också vill se lite mer av det sköna landet med de stolta traditionerna.

Spaniens stora städer besöker man helst om hösten eller under den tidiga våren, då värmen är behaglig och man kan koncentrera sig på att shoppa, njuta av en paella eller ett glas gott spanskt vin. Restaurangerna bjuder såväl på traditionell spansk mat som internationella rätter, ofta anpassade till turismen.

Primärt reser charterresenärer till Spanien för att uppleva den äkta charterresan med allt vad det innebär av sköna strandupplevelser på Mallorca, vid Costa del Sol, på Kanarieöarna eller någon av Spaniens många andra destinationer.

Landet är välkänt för sina många stränder med EU's blå strandflagga, som signalerar god vattenkvalitet och bra badförhållanden. Spanien är numera tillbaka som nummer tre på svenskarnas favoriter över charterresmål, och landet arbetar sig hela tiden uppåt på listan. Alla charterresors moder är tillbaka! Vi önskar dig en trevlig resa till Spanien.

✔️ Från vilka flygplatser kan jag resa till Spanien?

Charterbolag med charterresor till Spanien

Billiga charterresor med Airtours
Billiga charterresor med Apollo
Billiga charterresor med Escapeaway
Billiga charterresor med Mixx Travel
Billiga charterresor med Nazar
Billiga charterresor med TripX
Billiga charterresor med TUI
Billiga charterresor med Turkietresor.se
Billiga charterresor med Ving
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.