Resguide till St. Petersburg

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 2 575:- Från 2 775:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Ñàíêò Ïåòåðáóðã
Invånare
4.140.735
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige, är den 14.00 i St. Petersburg.

Bästa restid

Top
St. Petersburg är i full vigör hela året, men om man inte tycker om köld, skall man överväga att besöka staden om sommaren. De varmaste sommarmånaderna är juni, juli och augusti, men samtidigt är den perioden tämligen regnfull.

Reselitteratur

Top
Fodors Moscow and Skt Petersburg Eyewitness Travel Guides: St. Petersburg

Kultur och underhållning

Top
Ett par dagar i slutet av juni blir det aldrig mörkt. Därför hålls den turist-orienterade White Nights Dance Festival, var deltagare från när och fjärran kommer igenom hela raden av ryska folkdanser. Från den 25 december till 5 januari hålls festivalen för för den ryska vintern, och i slutet av februari säger ryssarna farväl till vintern igen. Denna gång utanför staden, var man bland annat kan uppleva tämjda björnar.

Övernattning / Hotell

Top
Som i Moskva är inkvarteringsmöjligheterna i St. Petersburg inte någonting att skryta med. Och så är de stora hotellen i det närmaste skrattretande dyra. Det bästa alternativet är vandrarhem, vilka är billiga och som ligger relativt nära centrum. Beställ hotell i St. Petersburg här

Lokal transport

Top

Taxi

I St. Petersburg kan man endera anvämda sig av de officiella schackmönstrade taxina eller hyra en privat bil. I bägge tillfällen är det en god idé att avtala ett pris innan turen börjar.

Övrig transport

Liksom i Moskva är metron i St. Petersburg oöverträffad och vackert dekorerad. Tunnelbanorna är en sevärdhet i dig själv.

Särskilda förhållanden

Top
Man skall hålla sig långt borta från vattnet i St. Petersburgs kranar. Det innehåller nämligen den fruktade Giardia Iamblia-parasiten, som förorsakar diarré, magont och illamående.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.