Roms silhuett med historiska byggnader och kupoler under en molnig himmel.

Billiga flygbiljetter från Stockholm Skavsta, Nyköping till Rom.

Bra!
Du har nu prisgaranti
på denna sökning!
Avresa från
Destination
Avresa
 
Hemresa
 
Avresa från
Destination
Avresa
 
 
 
 
 
Resenärer
1 vuxen
Vuxna
-
Barn
-
Barnets ålder 1
-
Barnets ålder 2
-
Barnets ålder 3
-
Barnets ålder 4
-
Barnets ålder 5
-
Barnets ålder 6
-
Barnets ålder 7
-
Barnets ålder 8
-
Barnets ålder 9
-
Sök
Resetyp:Retur
  • Retur
  • Enkel resa
  • Flera resmål
Biljettyp:Ekonomi
  • Ekonomi
  • Ekonomi plus
  • Business Class
  • Första klass

Från Stockholm Skavsta, Nyköping till Rom

Rom är Italiens vackra huvudstad och är den största staden i regionen Lazio. Stadens historiska centrum finns med på UNESCO: s världsarvslista. Idag räknas staden som en av Europas mest besökta städer, och här möts du av underbara palats, historiska kyrkor, romantiska ruiner, utsmyckade statyer och graciösa fontäner.

Historiska sevärdheter i Rom

Ett absolut måste när du besöker Rom är att se Colosseum. Det är en antik amfiteater som uppfördes mellan år 70 och 80 e.Kr av Kejsar Vespasianus. Denna gigantiska teater har plats för 87 000 åskådare, och har används flitigt till både gladiatorspel, avrättningar och teater. Dess omkrets är 524 m, och som högst är den 48 m hög.

Pantheon är ett intressant tempel från den antika tiden som byggdes för alla de romerska gudarna. Detta är en av de få antika monument som har varit i funktion sedan den byggdes. Kejsar Hadrianus lät renovera templet år 120, men den första versionen byggdes redan 27.f.Kr. Sedan 600-talet har byggnaden använts som kyrka. Pantheon är belägen vid Piazza della Rotonda.

Roms bästa utsikt

För stadens bästa utsikt ska du bege dig till Pinciokullen, ovanför Piazza del Popolo. Härifrån är en bra idé att fortsätta uppåt på toppen av Vittoriano. Detta monument uppfödes till ära av Kung Viktor Emanuel ll. Härifrån har man en hisnande utsikt över Rom.

Flygplatser i Rom

Roms största internationella flygplats heter: Leonardo da Vinci /Fiumicino flygplats. Denna flygplats är mycket modern utrustad, och har effektiva transporter till centrum med kollektivtrafik. Den är belägen 35 kilometer sydväst om stadens centrum.

Stadens andra flygplats heter G.B. Pastine/Ciampino Flygplats, och ligger sydöst om huvudstaden. Denna flygplats betjänar många lågprisbolag som Easyjet, Ryanair och Wizzair. Flygplatsen är relativt liten, och man bör notera att den håller stängt över natten.

Boka dina billiga flygbiljetter från Stockholm-Skavsta-Nyköping till Rom för att upptäcka denna historiska stad!