Roms silhuett med historiska byggnader och kupoler under en molnig himmel.

Billiga flygbiljetter till Rom

Bra!
Du har nu prisgaranti
på denna sökning!
Avresa från
Destination
Avresa
 
Hemresa
 
Avresa från
Destination
Avresa
 
 
 
 
 
Resenärer
1 vuxen
Vuxna
-
Barn
-
Barnets ålder 1
-
Barnets ålder 2
-
Barnets ålder 3
-
Barnets ålder 4
-
Barnets ålder 5
-
Barnets ålder 6
-
Barnets ålder 7
-
Barnets ålder 8
-
Barnets ålder 9
-
Sök
Resetyp:Retur
  • Retur
  • Enkel resa
  • Flera resmål
Biljettyp:Ekonomi
  • Ekonomi
  • Ekonomi plus
  • Business Class
  • Första klass

Billiga flygresor till Rom

Ovanstående priser har hittats av våra användare under de senaste 30 dagarna och kan ha ändrats.
5. sep 10. sep
GOT
FCO
FCO
GOT
Ryanair Direkt
Ryanair Direkt
Från kr. 1 043:- Välj
5. jan 8. jan
ARN
FCO
FCO
ARN
Norwegian Air Direkt
KLM 1 stopp
Från kr. 1 520:- Välj
6. sep 10. sep
GOT
FCO
FCO
GOT
Lufthansa 1 stopp
Lufthansa 1 stopp
Från kr. 1 524:- Välj
1. aug 8. aug
ARN
FCO
FCO
ARN
Norwegian Air Direkt
LC Busre Ryanair 1 stopp
Från kr. 1 632:- Välj
29. aug 1. sep
ARN
FCO
FCO
ARN
Norwegian Air Direkt
Norwegian Air Direkt
Från kr. 1 749:- Välj
20. jun 23. jun
ARN
FCO
FCO
NYO
Wizz Air 1 stopp
Eastair LC Busre 1 stopp
Från kr. 1 873:- Välj

Upptäck Roms gemytliga atmosfär

Italiens pulserande, levande och fullständigt oemotståndliga huvudstad är en svårslagen upplevelse. Förlora dig i stadens historiska sevärdheter, shoppa dagen lång, besök de lokala kaféerna eller låt dig uppslukas av Roms gamla gator och var med om en verkligt annorlunda upplevelse. Ett besök i fantastiska Rom är mer än bara en semester – det är ett minne för livet.

”Den eviga staden” – Roms historiska sevärdheter

Det finns en uppsjö enastående, historiska och världsberömda sevärdheter i Rom. Bland några av de antika byggnader och ruinområden som lockar mest uppmärksamhet från stadens besökare, kan nämnas: Colosseum, den imponerande arena där gladiatorer kämpade mot varandra eller mot vilda djur för att uppnå seger och kejsarens gunst. Forum Romanum, det antika Roms centrala stadstorg, där det låg både tempel, kungliga residens, marknadsplatser och politiska byggnader. Det knappt 2 000 år gamla Pantheon är en av höjdpunkterna i Rom. Ursprungligen blev Pantheon byggt till ära för alla de romerska gudarna och gudinnorna, men från ca år 600 fungerade Pantheon som kyrka.

Peterskyrkan och Vatikanen är hem till katolikernas överhuvud, Påven, och du får inte missa denna heliga plats när du besöker Rom. Området är fantastiskt vackert och mycket intressant. Precis vid sidan av Peterskyrkan finner du Castel Sant’Angelo, ett museum som ursprungligen var mausoleum för den romerska kejsaren Hadrian.

På det gamla torget Piazza Navona finner du Berninis ”fyrflodsfontänen”, Fontana dei Quattro Fiumi, som bland annat spelar en viktig roll i Dan Brown-romanen ”Änglar och demoner”.

Köp en glass och sätt dig på Den Spanska Trappan tillsammans med hundratals andra glada gäster, eller släntra förbi Trevi-fontänen, kasta en slant i vattnet och önska dig alla världens härligheter – ingen önskan är för stor i ”Den eviga staden”.

Roms moderna storstadsliv

När du känner att du spenderat tillräckligt med tid på historiens vingslag, kan du kasta dig över timmar av shopping, kafébesök och moderna förlustelser. Vandra exempelvis runt i de stora modebutikerna på gatan Via Condotti, där du kan hitta kläder, skor och accessoarer från alla de stora designhusen. Missa inte heller matmarknaden Campo dei Fiori, som bland annat säljer färsk frukt och grönsaker av alla världens slag.

Promenera runt på stadens gator och botanisera i havet av butiker, där du kan köpa allt mellan himmel och jord. För den konstintresserade finns gott om lokala gallerier och konstutställningar, där du kan njuta både av klassisk och modern konst. Om du blir öm i fötterna efter några timmars sightseeing eller shopping, eller om barnen blir otåliga efter en stunds promenerande, så åk en tur i Roms biograf-tidsmaskin. Time Elevator tar dig mer än 2 500 år tillbaka i tiden, till den tiden då Romarriket var som störst, och då Rom var världens centrum.

För lite mer avkoppling, besök en zoologisk trädgård, spendera lite tid i en park eller finn en bänk vid Tibern, där du kan slappa lite till flodens kluckande ljud. Rom är en fantastisk stad i sig själv, och staden kräver inte en massa attraktioner eller sevärdheter för att bli intressant, underhållande eller avkopplande. En bra början på en oförglömlig resa är att försöka hitta en billig flygbiljett till Rom – sedan kan du luta dig tillbaka och se fram emot en semester i en av världens vackraste städer.

Upptäck Roms gemytliga atmosfär

Det är otroligt lätt att förälska sig i Rom och dess sevärdheter, där den ena är mer enastående, vacker och berömd än den andra. Se en teaterföreställning eller gå på konsert – världens största artister kommer ofta till Rom. Ät en överdådig middag på någon av de många läckra, lokala restaurangerna, och missa inte att njuta ett glas gott vin från trakten. Missa inte heller en glass eller två – italiensk glass tillhör tveklöst en av världens bästa. Varför nöja sig med det mediokra, när man har möjlighet att ta del av det bästa?

Ta en promenad runt stadens gamla gator, och om du går vilse så gör det inget – enda skillnaden blir att du kommer att uppleva ett helt annat Rom än det du ser på framsidan av guideböckerna, bara du kommer ett stycke bort från de allra mest bevandrade vägarna. Flanera runt i lugn och ro, och rätt som det är så slås ett köksfönster upp bredvid, och en italiensk mamma ropar högt efter sina barn som spelar fotboll på gatan. Lite längre nedför gatan står en röd skoter lutad mot den gulmålade husväggen. På andra sidan gatan är en husmor i full färd med att hänga tvätten på tork. På gatans lokala kafé langar baristan svarta espressokoppar över disken till den tidningsläsande affärsmannen. De välputsade skorna glänser i middagssolen, och mannen rör långsamt i koppen och njuter en stunds stillsamhet efter en hektisk arbetsdag.

Ja, det är en klichéartad beskrivning kan tyckas, men det är också verklighetens Rom – precis såsom besökaren kan uppleva den. Det är svårt att inte älska Rom – oavsett om det är kliché eller inte.

Populära flygplatser med avresa till Rom

Mest populära flygplatserna i Italien

Populära resmål i Sydeuropa