Resguide till Sydnorge

Fakta

Top
Lokalt namn
Sørlandet

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Sørlandet kan besökas året runt, och det är speciellt vackert under sommaren, när man kan njuta av havet och sommarkvällarna. Men under vintern finns det alltid något att besöka, och i Norge är man alldrig långt ifrån närmaste skidort.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12:00 i Sverige, är den 12:00 i Sørlandet.

Kultur och underhållning

I Sørlandets hamnstäder finns det massor av museer och kyrkor at besöka. I huvudstaden Kristiansand och i flera andra större städer kan man också uppleva kulturella arrangemang som festivaler och koncerter. Dessutom är det många vandringsmöjligheter i området, och under sommaren kan man njuta av badklipporna.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns massor av hotell i alla prisklasser i Sørlandet. Men det finns också fina vandrarhem i vackra områden, campingmöjligheter, och stugor man kan hyra. Beställ hotell i Sydnorge här

Lokal transport

Top

Taxi

För det mesta är det enkelt att hitta en taxi i Sørlandets städer, och om man inte kan få fatt i en på gatan kan man alltid ringa och beställa en. Men det är tyvärr inte billigt.

Övrig transport

Det finns tågförbindelser mellan alla större stöder i området, och bussnätverket är också fint. Det finns en iinrikesflygplats i Kristiansand.

Särskilda förhållanden

Top
I Setesdalen är det speciellt populärt med rosor och målning av rosor. Blomman dyker upp överalt, lika väl på moderna souvenirs som i samlingarna på museer.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.