Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Sydstaterna

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r Från 3 590:- - -
Charter (flyg+hotell) Från 7 177:- Från 8 005:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Området kan med nöje besökas året om. Tropiskt klimat råder i de flesta områden och det är varmt året runt. Detta betyder dock emellertid att det på enstaka platser blir mycket varmt med en mycket hög luftfuktighet.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige, är den 06.00 i området.

Kultur och underhållning

Det finns flera hundra festivaler i området året runt. Nämnas kan bland annat Festival International de Lousiane och New Orleans Jazz and Heritage Festival i Lousiana i april månad. I Mississippi hålls B.B. King Homecoming Festival i juni och Slugburger Festival i juli, medan man i Atlanta bland annat har Oktoberfest i oktober månad.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns goda övernattningsmöjligheter i området. Alla städer har hotell i flera prisklasser, motell, vandrarhem och så vidare. Under våren, då vädret är som bäst, kan det vara en god idé att boka ett rum i förväg. Vidare finns fina möjligheter att campa i området, i synnerhet i de många statsparkerna. Beställ hotell i Sydstaterna här

Lokal transport

Top

Taxi

Taxibilar kör i alla städer. De kan lätt vinkas ner från gatan och de kör alla med taxameter.

Övrig transport

Bussar och tåg kör mellan alla städer i området. Det finns desutom goda möjligheter för att flyga inrikes mellan de större städerna.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.