Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Sydvästra USA

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 7 808:- - -
Priserna är givna per person

Fakta

Top

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Den bästa tiden att besöka området är vår och höst. Sommaren är mycket varm och hårda stormar med efterföljande flodvågor kan förekomma. Vintern är mycket kall och snörik.

Reselitteratur

Lonely Planet Southwest

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00. i Sverige, är den 03.00. i Nevada och Arizona. När klockan är 12.00. i Sverige är den 04.00. i Utah och New Mexico.

Kultur och underhållning

Det hålls åtskilliga festivaler året runt. Nämnas kan till exempel Living Traditions Festival och Scandinavian Festival i maj månad i Nevada, medan det i juni månad är Utah Arts Festival, Paiute Pow Wow, Mormon Miracle Pageant och Butch Cassidy Outlaw Trail Festival and Trail Ride. I Arizona hålls i september Navajo Nation Fair, medan det i New Mexico är American Indian Week och Gathering of Nations Pow Wow i april och St. Philip's Feast Day i maj.

Övernattning / Hotell

Top
I de stora bergs- och ökenområdena i regionerna kan det vara svårt att finna övernattningsmöjligheter, men i städerna är det inget problem. Det finns hotell i alla prisklasser, motell och vandrarhem i stort antal. I allmänhet är det inte svårt att få tag på ett rum, men i Las vegas kan det vara en god idé att boka i förväg. Beställ hotell i Sydvästra USA här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns många taxibilar i städerna, de kan lätt vinkas ned från gatan och de kör alla med taxameter.

Övrig transport

Bussar och tåg kör mellan de flesta städerna, men på grund av berg- och ökenområdena kan det vara mera fördelaktigt att flyga mellan de större städerna.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.